Ako sa prebudiť bez kávy? Toto sú tri alternatívy!

Káva je úžasný nápoj, mnohí si bez nej už nedokážeme predstaviť život. Zdvihne nám náladu, máme vďaka nej viac energie, stimuluje náš mozog...

08.02.2019 11:00
otužovanie, žena, sprcha Foto:
Voda pomáha nielen zvnútra, ale aj zvonka.
debata (5)

Niekedy však žiadna nie je po ruke, alebo by sme radi jej nadbytočnú spotrebu znížili. V takýchto prípadoch existuje riešenie:

Svetlo

Dodávka svetla reguluje produkciu melatonínu v tele. Tento hormón riadi náš spánok. Keď je tma, telo produkuje viac melatonínu a automaticky sa cíti ospalo. Ak je svetlo, jeho produkcia je „priškrtená“. Preto je také dôležité, aby sme v spálni nemali žiadne umelé zdroje svetla (ako napríklad televízor, počítač či mobil), aby sme si nenarušili spánkový rytmus. Ráno by ste mali odhrnúť závesy, vytiahnúť roletu, pustiť do miestnosti prúdiť denné svetlo a na chvíľu sa vystrčiť do okna na čerstvý vzduch, aby sa telo prebudilo.

Pohár vody

Doprajte si hneď ráno dva poháre vody. Mimochodom, koľko vody vypijete počas dňa? Väčšina z nás totiž pije príliš málo! Potom niet divu, že naše telo nefunguje optimálne. Prvé príznaky dehydratácie sú únava ako aj strata koncentrácie a bolesti hlavy. Ak budete, naopak, piť viac tekutín, budete sa cítiť čulejšie a vo forme.

Pod studenú sprchu!

Voda pomáha nielen zvnútra, ale aj zvonka. Studená aktivuje regióny v našom mozgu, vďaka ktorým sme pozornejší. Navyše stimuluje metabolizmus a odstraňuje únavu.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #voda #dehydratácia #únava #káva #Melatonín #denné svetlo

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...