Prehnané solenie a ďalšie zlozvyky, ktoré ničia sexuálny život

Intímny život nemožno oddeliť od fyzickej kondície, kvality vzťahu, ale napríklad aj stravovacích návykov. Libido totiž nie je len záležitosťou príťažlivosti medzi mužom a ženou. Niekedy ho môžu narušiť aj veci, ktorým by ste za vinu pokles sexuálne vitality nedávali. Preto pozor na ne.

02.02.2019 17:00
soľ, soľnička Foto:
Soľ zvyšuje krvný tlak a znižuje libido.
debata

Príliš veľa soli

Ak máte radi slané lupienky, slané jedlá a soľ dávate všade kde sa dá, netreba sa čudovať, ak máte chuť skôr na čipsy ako na dobrý sex. Pretože práve soľ stojí na zvyšovaním krvného tlaku, ktorý priamo úmerne znižuje libido. A pozor, aj u mužov aj u žien. No na mužov má ešte aj ďalší efekt. Vysoký krvný tlak sa totiž podpisuje aj pod erektilnou disfunkciu. Obmedzte soľ a osolíte si tak intímny život.

Útočíte na svoje telo

Psychológovia si všimli zaujímavú spojitosť medzi postojom človeka samého k sebe a sexuálnou žiadostivosťou. Môžete mať toho najsexi partnera, ale ak sama „hejtujete“ vlastné telo pri pohľade do zrkadla, vaše libido sa doslova rozplynie. Znie to neuveriteľne, ale podvedomie je silná vec. Stačí, že sa seba neustále pozeráte cez prsty, s výčitkou, krútite hlavou nad faldom na brušku a už to ide. Do sexu sa vám chcieť nebude. A partner sa môže aj rozkrájať, aj byť na zjedenie príťažlivý.

Málo spíte

Priama úmernosť podložená vedeckými výskumami. Ženy, ktoré viac spávali mali viac chuti na sex. Spávajte osem hodín denne. Ak spávate menej ako šesť hodín, nie je to dobré pre zdravie. Ani to sexuálne. Vaša túžba sa stratí a ostane len vyčerpanosť a v posteli len túžba zatvoriť oči. Ak budete spávať osem hodín, už za týždeň zistíte, že ste opäť plne sexuálne aktívna žena.

Príliš zaneprázdnená

Dnešná doba k tomu priam núti, ale niekedy sa vykašlite na tlak a termíny a povedzte si stačí. Je to v záujme zachovania kvalitného sexu. Čím viac stresu, tým menej chuti na sex. Pretože stres vytvára v tele hormóny, ktoré stoja presne na opačnej strane spektra ako tie, ktoré vyvolávajú sexuálnu túžbu. Takže, nemožno mať stres aj chuť na sex. Bude potrebné si vybrať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #libido #stres #spánok #stravovacie návyky #sebavedomie #sexuálny život #solenie

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...