Zázračný med! Pomáha aj pri chudnutí!

Stimulovať spaľovanie tukov a rýchlo schudnúť? S cukrom?! Čítajte, prečo med pomôže dopracovať sa aj k vysnívanej váhe!

28.01.2019 11:00
med, medovina Foto:
Medová voda zaručí, že počas dňa neprijmeme tak veľa kalórií.
debata

Kto by nemiloval med! Na trhu je niekoľko zaujímavých druhov: Krémový, kvetový, lesný, agátový, púpavový, repkový, lipový, manuka med… Nech sa páči! Včelársky výrobok má veľa zdravotných výhod, ktoré sú už dávno preukázané. Med má – obzvlášť manuka z Nového Zélandu, antibakteriálne vlastnosti a pomáha dokonca aj pri liečbe rán a infekcií. Radi si ho natierame na chlieb s maslom, ale aj na pery, ako masku na tvár, či rany. Avšak to, že môže pomáhať aj pri chudnutí, je pre mnohých určite novinka. Ako dobre vieme, cukor pri chudnutí predsa nepomáha…

Medová voda nalačno

Tajomstvo? Prezradíme! Ráno si med radšej zamiešať do teplej vody, nenatierajte ho na chlieb – a diétny nápoj je na svete! Dbajte však na to, aby bola medová voda vlažná, pretože med pri vysokej teplote od 40 stupňov stráca svoj účinok. Okrem toho treba medovú vodu piť na lačný žalúdok. Nezabudnite – med by ste mali kupovať priamo od včelára. Lacný, priemyselný totiž nie je účinný.

Ako schudnúť?

Med zasýti a počas dňa potom nemusíme čeliť vlčiemu hladu. V skratke to znamená, že medová voda zaručí, že počas dňa neprijmeme tak veľa kalórií.

Prečo je taký zdravý?

Med zďaleka neobsahuje len cukor. Čistý od včelára sa môže pýšiť až 200 prírodnými zložkami: patria sem aminokyseliny, vitamíny, minerály a enzýmy… Teda všetko to, čo potrebujeme na to, aby sme si splnili svoje novoročné predsavzatie: Schudnúť!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #kalórie #med #vlčí hlad #cukor #infekčné choroby

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...