VIDEO: Obávate sa jo-jo efektu? Viete vôbec, ako naozaj funguje?

Možno vás prekvapí informácia, že za jo-jo efektom stoja predovšetkým baktérie v tráviacom trakte.

23.01.2019 09:00
schudnúť, chudnutie Foto:
Podarilo sa vám zvíťaziť nad nadváhou... A teraz sa obávate jo-jo efektu?
debata

Ženy po štyridsiatke chudnú ťažšie ako tie mladšie. Ide o mýtus či o pravdivé tvrdenie? „Z jednej strany ide o pravdivú informáciu, vzhľadom na fakt, že produkcia pohlavných hormónov sa vekom znižuje, čo má vplyv napríklad na ukladanie vnútrobrušného tuku,“ začína opisovať športový fyziológ Viktor Bielik, ktorý pomáha v boji s kilami navyše aj účinkujúcim v šou televízie JOJ, Reštart. „Na druhej strane, žena po 40-ke sa nemusí vyhovárať na vek – nič pre ňu nie je stratené a zmenou životného štýlu sa môže dopracovať k vytúženej hmotnosti,“ dodáva.

Podľa odborníka ide o to, aby si dámy v tomto veku viac strážili rovnováhu medzi príjmom a výdajom energie. Čo sa pohybu týka, cvičiť dva razy týždenne je málo. „Pri takejto frekvencii cvičenia je nepravdepodobné, že žena redukuje svoju hmotnosť dostatočne a dopracuje sa k želanému výsledku. Hýbať sa treba denno-denne,“ nabáda Bielik. Nemusí ísť pritom o každodenné cvičenie, ale je potrebné zaradiť do svojho života pravidelný pohyb – napríkald aj tým, že denne prejdeme 2 kilometre pešo do práce a z práce.

Ak sa predsa len k vytúženej postave dopracujeme, je na mieste obávať sa jo-jo efektu? Ako vlastne jo-jo efekt funguje? Možno vás prekvapí informácia, že za obávanou hrozbou stoja predovšetkým baktérie v tráviacom trakte. O čo ide sa dozviete vo videu pre TV Pravda.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Reštart #jo-jo efekt #baktŕie #Viktor Bielik

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...