Zelerová šťava: Zdravá zázračná zbraň!

Jeden z najväčších trendov v oblasti výživy prichádza zo skromnej zeleniny: Zeleru. Najzdravšia je jeho odšťavená verzia.

24.01.2019 14:30
smoothie Foto:
Jablkovo-zelerové smoothie.
debata (1)

Zelerová šťava oslovila všetky národy sveta bez rozdielu a na Instagrame sa z nej stala hotová hviezda. Odhliadnuc od toho, že ju propagovali celebrity a modelky, tento trend prišiel a našťastie ostal, pretože zelerová šťava má skutočne veľa výhod (môžete sa vďaka jej pitiu rozlúčiť s nadúvaním, privítať zlepšené trávenie a uvítať detoxikáciu pečene).

Čo je zelerová šťava?

Ide o odšťavené zelerové stonky, ochutené ovocím alebo zeleninou, zvykne sa pridávať najmä jablko. Zelerovú šťavu s obľubou pijú hlavne vegáni, ale skutočne má jedinečné a neuveriteľné zdravotné prínosy. Nápoj je ľahko pripraviteľný, je dostupný, protizápalový a osviežujúci.

Pomáha pri chudnutí

Zeler obsahuje množstvo balastných látok, ktoré pomáhajú pri pocite zasýtenia. V najlepšom prípade budete po pití zelerovej šťavy jesť menej. Okrem toho má zeler detoxikačný účinok, čo zas pomáha pri zadržiavaní vody.

Pomáha tráveniu

Zeler stimuluje trávenie, reguluje produkciu tráviacich štiav a enzýmov. Nebudeme sa cítiť nafúknuto a trávenie sa pomaly znormalizuje.

Podporuje kardiovaskulárne zdravie

Zeler obsahuje chemickú zlúčeninu ftalid. Štúdie ukázali, že znižuje celkový cholesterol a zvyšuje krvný tlak.

Je protizápalový

Obsahuje celý rad silných antioxidačných fytonutrientov ako je luteolín a quercetin. Znamená to, že živiny v zelere bojujú proti voľným radikálom, ktoré môžu viesť k zápalu v tele.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #cholesterol #vláknina #nadúvanie #zelerová šťava

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...