Prečo nás bolia vlasy, keď si ich po celom dni rozpustíme?

Tiež sa pýtate, či Arianu Grande nebolia vlasy po celom dni s účesom, ktorý tak s obľubou nosí - vlasy silno stiahnuté a vyčesané dohora?

22.01.2019 12:00
Speváčka Ariana Grande na archívnom zábere. Foto: ,
Speváčka Ariana Grande. Účes krásny a praktický, ale...
debata

Zaspať bez bolesti…

Odpoveď je áno, a to celý deň. Speváčka to uviedla na Twitteri. Prečo vlastne takéto dohora vyčesané vlasy a mnoho iných, podobných účesov, tak veľmi bolí? Na vine sú dve skutočnosti, prečo musí Ariana (a všetky ženy tiež) občas tak veľmi trpieť. (Ako sa vraví, pre krásu sa trpí…). Celkom úprimne, všetci by sme uprednostnili, keby sme mohli zaspať bez bolesti, bezprostredne po tom, ako si po celom dni rozpustíme vlasy…

Bolí permanentne

Všetci, pravdaže, túžime zmierniť bolesť vlasov a hlavy, ktoré copy a drdoly so sebou prinášajú. Speváčka Camila Cabello taký účes raz podľa vzoru Ariany vyskúšala, no na tú bolesť tak skoro nezabudne. Napísala teda Ariane a opýtala sa jej, ako tieto bolesti znáša. Grande odpovedala: „Môj účes ma permanentne bolí, ale ja to jednoducho ignorujem…“

Nie je jediná

Ariana nie je jediná, kto musí trpieť, otázka však znie: Čo sa dá proti tomuto nepríjemnému pocitu spraviť? Podľa časopisu Elle môžu mnohé účesy spôsobiť pomerne veľké bolesti hlavy. Neurologička Denise E. Chou v rozhovore vysvetlila, že takéto pevne stiahnuté účesy môžu priťahovať na nervy v pokožke hlavy, čo následne aktivuje senzorické nervy.

Prečo to bolí?

Na ďalší dôvod nepríjemnej bolesti vlasov poukázala dermatologička Debra Jaliman v rozhovore pre Allure. Podľa kožnej lekárky sa môžu pri takýchto „prísnych“ účesoch dokonca zapáliť krvné cievy. Nervy vo vlasových folikuloch to signalizujú bolesťou. A keďže rozdiel medzi folikulom a prameňom vlasov nevieme v skutočnosti rozoznať, cítime to na konci dňa tak, že nás všetko neskutočne bolí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #účes #bolesť hlavy #nervy #cop #krvné cievy #folikuly

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...