Sladký prostriedok na spanie: Pomôže kivi!

Ako zatočiť s nespavosťou? To je otázka, ktorú si kladie takmer každý druhý človek! Odpoveď, prekvapivo, vyzerá podľa novej štúdie veľmi jednoducho. Jesť viac kivi!

23.01.2019 17:00
kivi Foto:
Kivi prospieva srdcu, zaspíte ľahko.
debata

Veľa ľudí spí zle. Buď máme problémy so zaspávaním, alebo sa v noci prehadzujeme zo strany na stranu a spíme menej, ako potrebujeme, potvrdila to štúdia.

Zaspať rýchlo, spať dlho

Podľa jednej novej štúdie je po konzumácii kivi spánok skutočne v dohľadne. Ak trpíte nespavosťou, mali by ste si pred odchodom do postele pravidelne pomaškrtiť na sladkom kivi. Sérotonín, ktorý obsahuje, sa postará o to, že rýchlejšie zaspíte a zároveň budete spať dlhšie. Podľa štúdie Taipei Medical University klesol čas zaspávania o 35 percent u tých, ktorí večer pravidelne jedli kivi. Okrem toho spali títo dobrovoľníci o 40 minút dlhšie.

Čo robiť pri nespavosti?

Prirodzený prostriedok na dobrý spánok by vás mal skutočne unaviť. Najlepšie je zjesť dve kivi hodinu pred plánovaným spaním. Okrem sérotonínu obsahuje dužina tohto ovocia aj vysoké množstvo horčíka, draslíka, kyseliny listovej a železa. Všetky vymenované stopové prvky tiež upokojujú, sú dobré proti stresu, aj na srdce.

Rozdiel: Zelené alebo žlté kivi

Mimochodom, ak vám zelené kivi nechutí, alebo vám spôsobuje v ústach alergiu, spoľahnite sa na jeho žltú sestru. Chutí podstatne sladšie a obsahuje menej aktinidínu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sérotonín #stres #spánok #horčík #kivi

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...