Zázrak z kurkumy! Takto si pripravíte spaľovač tukov

Cvičenie v posilňovni? Štúdie tvrdia, nie je to všetko. Vraj si stačí pripraviť „džús“ z kurkumy a ľudský organizmus zlikviduje približne toľko kalórií, ako počas hodinového tréningu.

20.01.2019 11:00
korenie, kurkuma Foto:
Kurkuma vraj dokáže v tele spáliť tuky.
debata (1)

Zázrak z Indie

Kurkuma, inak nazývaná indický šafran, má svoj pôvod v Ázii a v posledných rokoch sa jej obľube tešia aj krajiny západného sveta. Existuje už vyše päťtisíc štúdií, ktoré potvrdzujú, že toto aromatické korenie pomáha bojovať proti srdcovocievnym ochoreniam.

Znižuje výskyt infarktu myokardu, preventívne pôsobí proti rakovine a úspech žne aj v kozmetickom priemysle. Malá dávka sušenej byliny odstraňuje žltý povlak zo zubov a hravo si poradí aj s lupinami vo vlasoch.

Pohladenie pre srdce

Výskumníci sa pri skúmaní zázračných vlastností kurkumy zamerali na ženy v období po skončení menopauzy. Na výskume sa zúčastnilo spolu tridsaťdva žien. Odborníci prišli na to, že pravidelná konzumácia kurkumy môže mať na organizmus podobný vplyv, ako je to u športovo založených žien. Jednoducho povedané, bylina z ďalekej Ázie vraj dokáže páliť tuky na počkanie. Vedci rovnako počas experimentu posudzovali endotel, teda vnútornú výstelku ciev každej zúčastnenej ženy pomocou ultrazvuku. Presnejšie, zamerali sa na prietok krvi cievami a ich elasticitu.

Úspech aj pri chudnutí

Prvú skupinu tvorili ženy, ktoré mali konzumovať každý deň po dobu dvoch až troch týždňov jednu čajovú lyžičku kurkumy denne, pričom druhá skupina sa sústredila na pravidelné tréningy v posilňovni v rozmedzí 30 – 60 minút. Výsledky boli prekvapujúce. Obidve skupiny vykazovali výrazné zlepšenie funkcie endotelu a takmer rovnaké množstvo spotrebovaných kalórií. Vedci teda dospeli k záveru, že každodenné užívanie exotického korenia má z hľadiska chudnutia rovnaký účinok ako pravidelné cvičenie.

Lahodný nápoj z korenia

Kurkumový džús si môžete pripraviť aj v pohodlí domova. Postačí odšťaviť zopár mrkiev, dva pomaranče, citrón, pridať nastrúhaný koreň zázvoru, polievkovú lyžicu kokosového oleja, mleté čierne korenie a, samozrejme, 1 – 2 lyžičky kurkumy. Okrem tohto nápoja existuje aj jeho známejší variant, ktorému sa vraví Golden milk, alebo tiež Zlaté mlieko. Vyrába sa z kurkumy, kardamónu, chilli, zázvoru a rastlinného mlieka. Obidva drinky sa podávajú teplé.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #recept #Telo #kurkuma #spaľovač tuku

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...