Štyri spôsoby, ako ešte využiť prezreté banány

Zhnedli vám banány, sú celé fľakaté a nič lepšie ako vyhodiť ich, vám nenapadá? Tu sú štyri nápady, ako ich ešte môžete využiť.

17.01.2019 13:00
banán, žena, banány Foto:
Banán je hydratačná bomba.
debata

Zmraziť a neskôr použiť do zmrzliny či smoothie

Prezreté ovocie a zeleninu môžete nadrobno nakrájať a jednoducho zamraziť. Je to najmenej komplikovaná metóda, ako sa vyhnúť myšlienke vyhodiť ju. Banány ošúpte, rozkrojte na polovicu a vložte do mraziaceho vrecka. Pri výrobe banánovej zmrzliny budete potrebovať jeden až dva banány, roztlačte ich a zmiešajte s trochou mandľového či kravského mlieka. Pozor, stačí naozaj málo! Aj banánové mlieko chutí so zamrazenými banánmi úžasne!

Maska na tvár

Banán je skutočnou hydratačnou bombou. Zmiešajte dva banány s medom a posekanými mandľami a máte úžasnú masku na tvár. Banány roztlačte vidličkou, pridajte dve polievkové lyžice medu a dve lyžice pomletých mandlí. Med pôsobí antibakteriálne, mandle dodajú efekt jemného peelingu. Pripravenú masu naneste na vyčistenú tvár, nechajte 20 minút pôsobiť a následne zmyte vlažnou vodou. Vaša pleť bude jemná ako detský zadoček.

Sušienky s banánom na raňajky

Sušienky na raňajky sú chutné a zdravé. Na štyri porcie (asi 12 keksov) potrebujete dva prezreté banány a dve hrste ovsených vločiek. Rozmixujte na krémové cesto. Môžete pridať aj trochu kakaa. Papier na pečenie pokvapkajte kokosovým olejom a masu rozdeľte polievkovými lyžicami na malé kôpky. Pečte pri teplote 160 stupňov, asi 10 až 15 minút. Banánové cesto môžete posypať strúhaným kokosom či posekanými datlami.

Palacinky s ovsenými vločkami

Sú zdravou alternatívou klasických palaciniek. Potrebovať budete len ovsené vločky, zrelé banány, mandľové mlieko, prášok na pečenie a kokosový olej. Zomeľte ovsené vločky, zmiešajte s práškom na pečenie. Pridajte mandľové mlieko s roztlačenými banánmi a štipku soli, trochu škorice a vanilky. Dobre premiešajte. Nechajte cesto desať minút nabobtnať, potom roztopte na panvici kokosový olej a z cesta formujte malé palacinky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #banán #smoothie #ovsené vločky #peeling #palacinky

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...