Japonská banánová diéta prekvapí výsledkami

Rýchlosťou svetla zaplavili internet správy o novom stravovacom režime, v ktorom hlavnú úlohu zohráva obyčajný banán.

11.01.2019 14:30
banány Foto:
Plán diéty je založený na pravidelnom jedení banánu ráno pred hlavným jedlom
debata (3)

Protagonisti diéty: banán a voda

The Morning Banana Regimen, v preklade Ranný banánový režim, navrhol Hitoschi Watanabe. Hlavným pravidlom tohto druhu stravovania je konzumovať spomínané ovocie každé ráno a potom ho zapiť veľkým množstvom vody, ktorá by mala mať izbovú teplotu. Hitoschi vyskúšal tento diétny program po tom, čo sa nevedel pri zmene stravy dopracovať k požadovaným výsledkom v podobe zhodených kilogramov. Plán japonskej diéty je založený na pravidelnom jedení banánu pred hlavným jedlom, ktorý zapijeme pohárom vody. Banány sú bohaté na škrob, čo je komplexný sacharid, ktorý sa postupne rozkladá a uvoľňuje do krvného riečiska a tak pomaly uvoľňuje energiu. Škrob z banánu sa pri trávení mení na sacharidy s krátkym reťazcom. Tým sa zlepšuje funkcia zažívacieho traktu, bunky sú lepšie vyživované, čo vedie k lepšej fyzickej a psychickej kondícii.

Menej na tanieri a viac spánku

Popri tejto diéte sa aplikuje aj pravidlo 80:20, čo znamená, že osemdesiat percent jedla skonzumujeme a zvyšných dvadsať necháme na tanieri. Takýmto spôsobom stravovania sa nepreťažuje žalúdok a dochádza postupne k znižovaniu celkového energetického príjmu. Po zjedení banánu sa má počkať približne dvadsať minút, pričom telo by malo signalizovať, či sme alebo nie sme hladní. Ak máme naďalej hlad, môžeme si dopriať ešte jeden banán. Ďalšie pravidlá spočívajú v pravidelnom pití vody s izbovou teplotou, čím sa zvýši telesný metabolizmu. V tomto období sa nepije mlieko ani alkohol. Večera by sa mala podávať najneskôr pre dvadsiatou hodinou, po ktorej by sme nemali prijímať žiadne ďalšie jedlo. Uloženie do postele by malo nasledovať najneskôr pred polnocou, nakoľko časté ponocovanie a nedostatok spánku môžu spôsobovať priberanie na váhe.

Rýchle chudnutie a ďalšie výhody

Na obed a večeru sa jedia jedlá podľa vlastného výberu. Medzitým len banány. K hlavným zdravotným výhodám japonskej banánovej diéty patrí predovšetkým rýchla strata hmotnosti, zlepšenie metabolizmu a zmiernenie vyčerpanosti. Bohatý obsah vlákniny napomáha tráveniu, poskytuje telu pravidelné vyprázdňovanie. Banán sa môže pochváliť aj vysokým obsahom draslíka, ktorý je potrebný pre správne fungovanie srdca. Tento druh tropického ovocia tiež spomaľuje tvorbu celulitídy, znižuje chuť do jedla, dodáva telu viac energie a pomáha regulovať hladinu cukru v krvi.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #pitný režim #chudnutie #spánok #banán #draslík

+ Začnite si dávať na tvár menej, začne dýchať a bude vyzerať krajšie.
Nemeškajte na stretnutia, kolegovia sú o...

+ Neklamte sami seba, priznajte, že máte problém a riešte ho.
Nepoľavujte, vydržte v tempe a dostanete sa k...