Chcete prečistiť telo v novom roku? Pridajte mu tieto potraviny!

Aj vy sa chystáte na novoročnú očistu tela? Zhodiť nabraté kilogramy, trošku vylepšiť jedálniček, ktorý ste počas prelomu rokov nabúrali nezdravými jedlami alebo priveľa koláčikmi?

13.01.2019 08:00
Cviklová šťava dokáže zahnať chuť na sladké. Foto:
Cviklová šťava a cvikla sú skvelé v prípade novoročnej detoxikácie.
debata

Nebude to jednoduché, ale postupne sa určite dá vrátiť k zdravšej verzii jedálnička, ktorý vám urobí dobrú službu. Určite by ste mali obmedziť príjem cukru a tiež polotovarov, v ktorých sa nachádzajú prídavné a konzervačné látky či množstvo soli, ktorá zadržiava v tele vodu. Opatrnejší treba byť aj s príjmom kofeínu a obmedziť alebo úplne vyradiť na čas alkohol.

Naopak, do jedálnička by ste mali zaradiť nasledujúce potraviny. Zlepšujú trávenie, ale sú tiež nabité dôležitými látkami, minerálmi či vitamínmi, ktoré fungujú ako antioxidanty a pomáhajú telu s očistou.

Bobuľové ovocie – obsahuje množstvo vlákniny a menej cukru ako iné ovocie, na ktorom si zvykneme pochutnávať. Pri trávení pomáhajú tráviaci systém zbaviť škodlivých látok a toxínov. Pomáhajú tiež pleti a majú antioxidačné účinky.

Cvikla – pomáha k lepšiemu fungovaniu pečene a je tiež skvelou potravinou na zlepšenie trávenia.

Semená a orechy – vďaka obsahu zdravých tukov pomáhajú telu s detoxikáciou a tiež sú dôležité pre metabolické procesy vstrebávania niektorých vitamínov z iných potravín.

Citrusy – základom ich benefitov je vitamín C, ktorý funguje ako antioxidant a pôsobí proti ukladaniu toxínov v tele.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #zdravie #jedlo #vitamíny #detox

+ Zdieľanie času s blízkymi posilní vaše šťastie a pohodu.
Dôkladný výskum pred investíciou sa vyplatí...

+ Ak potrebujete odbornú pomoc, obráťte sa na odborníka.
Plňte si svoje sny nech to stojí čo to stojí, peniaze...