Trikrát poklona pre mango

Chráni pokožku, vlasy a zdravie. Tropické ovocie je zázrakom pre ženskú krásu.

08.01.2019 11:00
mango Foto:
Mango je plné zdraviu prospešných látok.
debata

Takto si poradí s kožnými problémami

Sladké a šťavnaté. Často podceňované, nie príliš tradičné, ale za to plné zdraviu prospešných látok. Prvou jeho výhodou je vplyv vitamínov a minerálnych látok, ktoré sa starajú o kvalitu pokožky. Hlavnú úlohu spomedzi mikroživín má betakarotén, ktorý sa v tele postupne mení na vitamín A. Spomínaná látka sa podpisuje pod zmiernenie vzhľadu jaziev a kožných škvŕn. V letnom období napomáha pleti chrániť sa pred slnečnými lúčmi. Na odstránenie škvŕn z kože sa používa jednoduchý recept. Zmiešajte jednu lyžicu dozretého manga spolu s medom a mliekom a natierajte na postihnuté časti pokožky.

Skvelý tandem, áčko i céčko

Vitamín A má spolu so svojím príbuzným, vitamínom C, blahodarné účinky proti starnutiu. V tejto kombinácii pomáha táto dvojica oddialiť výskyt jemných vrások. Vitamíny A a C patria totiž k silným antioxidantom, ktoré likvidujú voľné radikály spôsobujúce starnutie pokožky a vznik rôznych chorôb. Pokožku zjemníme tiež uložením manga na približne pätnásť minút na pokožku, ktorú chceme zjemniť. Na liečbu akné sa používa vývar zo surového manga. Odvar sa nepije, ale aplikuje na miesta postihnuté spomínaným ochorením. Pasta z 1/4 olúpaného manga, 2 lyžíc mlieka, 1 lyžice namletých ovsených vločiek a čajovej lyžičky rozdrvených mandlí sa používa ako peeling na odstránenie odumretých buniek z vrchných častí kože.

Vlasy si ho užívajú

Druhá výhoda manga sa skrýva v jeho ochrannej a vyživujúcej ochrane pre vlasy a pokožku hlavy. Skvelý kondicionér si môžete namiešať z dozretého manga, pridať lyžicu jogurtu a dve vaječné žĺtka. Po použití dôkladne opláchnite. Vitamín A obsiahnutý v tomto ovocí pomáha zmierňovať výskyt lupín a zvyšuje lesk vlasov. Na spomalenie rýchlosti tvorby šedivých vlasov sa používa zaujímavý recept, ktorý spočíva v zmiešaní niekoľkých lyžíc kokosového oleja a nastrúhaného jadra manga. Vitamín C dodáva vlasom pružnosť, lesk a vitalitu.

Pomáha v tehotenstve a zlepšuje libido

K tretej výhode pochúťky z trópov patrí jej skvelý vplyv na ľudské zdravie. Vláknina v ňom obsiahnutá zlepšuje trávenie, vyprázdňovanie a znižuje hladinu takzvaného zlého cholesterolu (LDL). Mango má zásaditý účinok, čím potláča tvorbu kyselín v žalúdku. Rastlinné pigmenty manga zvané karotenoidy pomáhajú pri posilnení imunitného systému. Ženy ho oceňujú v období pred počatím a počas tehotenstva. Obsahuje totiž vysoké množstvo kyseliny listovej, ktorá je v tomto období pre dámy obzvlášť dôležitá. Odborníci sa zhodujú, že prítomné minerálne látky a stopové prvky, ako draslík, selén, zinok a meď zlepšujú libido a sexuálnu výdrž.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #imunita #libido #vláknina #pokožka #Mango #antioxidanty #kyselina listová #peeling #betakarotén #jazvy

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...