Bolestivá menštruácia? Pomôže kúpeľ s aloe vera

Čo robiť pri kŕčoch a bolestiach počas a pred menštruáciou? Aloe vera do kúpeľa by mohla byť tajným tipom pre úplnú pohodu počas menštruácie.

03.01.2019 11:00
Zmyte zo seba stres a zimu, doprajte si horúci... Foto:
Teplo pomáha proti kŕčom v žalúdku a poskytuje aspoň dočasnú úľavu.
debata

Tabletky proti bolesti a termofor

Skutočné bolesti počas menštruácie by sme nepriali ani svojej najväčšej nepriateľke. V obzvlášť zlých prípadoch znemožňuje taká bolesť normálne fungovanie. Narúša koncentráciu, kŕče znemožňujú vzpriamené sedenie. V takých prípadoch bez rozmýšľania siahneme po tabletkách proti bolesti a termofore. To však nemôže byť skutočným riešením… Alebo?

Prečo vlastne máme bolesti?

Naše telo vytvára pre potenciálne tehotenstvo každý mesiac pohodlné hniezdočko v maternici. Maternicová výstelka sa však opäť odlúči, ak sa v nej nič neuhniezdilo – a maternica sa stiahne. Proti bolestiam počas alebo tesne pred menštruáciou nie sme imúnne. Trápia asi 50 percent všetkých žien, predovšetkým kŕčovitá bolesť v podbrušku.

Pomôže teplo

Teplý kúpeľ, termofor, vankúš s čerešňovými kôstkami – je jedno, pre ktorú metódu sa rozhodnete. Teplo pomáha proti kŕčom v žalúdku a poskytuje aspoň dočasnú úľavu. Stavte na prísadu do kúpeľa, ktorá bude obsahovať upokojujúcu zložku aloe vera, ktorá sa okrem iného postará aj o citlivú pokožku. Pridať do kúpeľa môžete tiež pár kvapiek levanduľového oleja alebo rumančeka. Éterické oleje upokojujú, pôsobia proti kŕčom a podporujú relaxáciu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bolesť #kúpeľ #maternica #menštruácia #kŕče #aloe vera

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...