Päť dôvodov, prečo je omyl vážiť sa pri chudnutí

Začali ste práve chudnúť a doplnkom vo vašej kúpeľni či spálni, bez ktorého si už neviete predstaviť život, je váha? Chyba!

04.01.2019 11:00
váha, vážiť sa, chudnúť, diéta Foto:
Pomáha trpezlivosť...
debata (2)

Päť dôvodov, prečo sa neoplatí vážiť:

Váha klame
Svaly sú ťažšie ako tuk. A pretože tuk potrebuje oveľa viac miesta ako svalové tkanivo, sú nám úzke nohavice po pravidelnom tréningu znova dobré, hoci sa číslo na váhe nezmenilo, alebo sa dokonca zvýšilo. Nezmyselné číslo na váhe vás môže tak rozrušiť, že na svojom tele zabudnete pozorovať pozitívne zmeny. Vnímajte, ako sa cítite, to jediné je teraz dôležité. Váha povie o vašom zdraví či tele len veľmi málo! Ak však chcete svoje pokroky za každú cenu merať, siahnite radšej po krajčírskom metre.

Čísla veľa nehovoria
Môžete mať v skrini nohavice veľkosti 36, sú vám dobré aj šaty veľkosti XS, ale aj nohavice č. 40, ktoré vám krásne zvýrazňujú stehná. A čo ďalej?

Váha ničí motiváciu a radosť
Každý deň je dobrý, ak ste láskavá k svojmu telu, hýbete sa a zdravo sa stravujete. Váha vám nepovie, že v novej sukni vyzeráte neodolateľne.

Váha stanovuje nesprávne ciele
Poctivo trénujete, zdravo sa stravujete a na vašej váhe sa to vôbec neodzrkadľuje? Pokušenie je veľké, preto menej jesť a pridať pri kardio. Takýto postup určite nie je správny a neprinesie výsledky, aké si želáte. Počúvajte svoje telo. Na to, aby prežilo, potrebuje palivo, je absolútne nevyhnutné dostatočne veľa jesť, na to, aby ste mohli efektívne trénovať a dopracovať sa k trvalým výsledkom.

Celulitídu má každá
Nevzhľadné jamky na koži nezmiznú, ani keď schudnete desať kíl. Nezabúdajte, celulitídu má až 90 percent všetkých žien. Vinníkom je naše spojivové tkanivo. Beyoncé, Bella Hadid, vaša najlepšia priateľka, mama – všetky majú celulitídu.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #pohyb #chudnutie #celulitída #motivácia #váha #svaly

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...