Štíhlejšia do Vianoc? Ak mám cieľ 5 kilogramov, držím sa ho, nabáda Roman Volák

Ak práve teraz zvažujete, či by ste nechceli byť štíhlejšia pod stromček a za mesiac, ktorý chýba do Vianoc, zhodiť 5 kilogramov, máme pre vás dobrú správu - ide to!

24.11.2018 11:00
chudnutie, stravovanie, cvičenie Foto:
Ak si určíte cieľ, nepoľavujte z neho.
debata

Ale nie bez prísnej disciplíny, ktorá žiadne „ulietavanie“ nedovoľuje. Tvrdí to Roman Volák, niekoľkonásobný majster sveta v karate a takisto tréner. Pozrite si video na TV Pravda. V minulosti napríklad pomáhal dostať sa do formy ľuďom s vysokou nadváhou aj v televíznej relácii.

„Všetko sa dá,“ začína optimisticky Roman Volák a pokračuje: „Telo je hlavne voda, ak sa človek párkrát vypotí, tak dokáže schudnúť veľmi rýchlo aj tri kilá. Ale potom príde toľko omieľaný JO-JO efekt a je po radosti.“ Aj preto nabáda k „priškrteniu stravy“, ktoré by malo ísť so športom ruka v ruke. Potom pôjde chudnutie hravo.

„Ľudia vedia, čo jesť, ale to nerobia,“ opisuje Volák. „Prvým pravidlom je vynechať cukry, ale naozaj dôsledne. Treba myslieť na to, že cukor obsahuje aj ovocie, ryža či ďalšie potraviny. Netreba jesť nič vyprážané, nič mastné, naopak, veľa rýb, kvalitných bielkovín, zeleniny – to sú pravidlá, ktoré každý pozná, ale málokto ich dodržiava.“

Dôležitým pravidlom je podľa trénera prísna disciplína. „Možno si poviete, že raz do týždňa si ‚uletím‘ a v strave povolím, veď sa nič nestane… Ale to je omyl! Potom ‚uletíte‘ aj druhý deň, tretí a efekt chudnutia sa spomalí. Ak do toho idete, musíte byť k sebe prísna,“ dodáva Volák.

Zároveň by sme sa mali držať vytýčeného cieľa. „Ak si raz určím cieľ 5 kilogramov, tak sa ho držím. A s plynúcimi dňami si nepoviem, že mi vlastne stačí zhodiť tri či štyri kilá. Buďte k sebe prísna, majte disciplínu. Ak si raz vytúčim cieľ 5 kilogramov, urobím pre to všetko.“

Pozrite si video s Romanom Volákom pre TV Pravda.
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kontrola #chudnutie #disciplína #cukry #Roman Volák

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...