Ako poraziť lenivosť a začať doma cvičiť?

Vonku je tma, cítime únavu, gauč je vždy bližšie... Napriek tomu sa vedia mnohí premôcť a cvičiť pravidelne doma. Ako to robia?

08.11.2018 07:00
planking na boku Foto:
Vyberte si jednoduchý seriál a dajte si záväzok, že počas sledovania budete celý čas cvičiť - na koberci pred televízorom.
debata

Jedlo do rúry a vy na podložku

Čo sa týka motivácie, jedlo je tou najväčšou motiváciou. Už len myšlienka, že na nás čaká niečo chutné, nás motivuje k tomu, aby sme spravili niečo dovtedy, kým bude jedlo hotové. Na internete nájdete veľa tréningov, máte na výber. Nezabudnite, že aj 15 minút je lepších ako ležať na gauči.

Napustiť vaňu a cvičiť!

Čo môže byť krajšie ako vhupnúť po cvičení do vane? Je veľkou motiváciou môcť si užiť zaslúžený „mini wellness“ program. Argument, že vaňa bude do desiatich minút napustená, takže neostáva žiaden čas, neplatí. Existujú aj tréningy, ktoré trvajú len desať minút. A vy predsa nepatríte k lenivcom.

Hudba – veľká motivácia

Váš priateľ hlási príchod až o hodinu? Využite to, rýchlo sa prezlečte, zapnite si hlasno hudbu a zapálene si zacvičte. Ste sama doma, čiže nikoho nevyrušujete a tréning so slúchatkami a bez nich? Veď to sa vôbec nedá porovnať…

Televízor nech je priateľ

V podstate sú televízor a gauč najväčšími nepriateľmi, čo sa týka cvičenia a priateľmi priberania. To je síce pravda… Ale čo tak spojiť to? Vyberte si jednoduchý seriál a dajte si záväzok, že počas sledovania budete celý čas cvičiť – na koberci pred televízorom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #chudnutie #televízor #tréning #motivácia #vaňa #výhovorka

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...