Triky, ktoré pomôžu pri vypadávaní vlasov

Vypadávanie vlasov je nepríjemné a desivé zároveň. Keď poznáme príčinu, zvyčajne je to len dočasná fáza...

01.11.2018 16:00
Vypadávanie vlasov sa zintenzívni na jeseň. Foto:
Vypadávanie vlasov sa zintenzívni na jeseň.
debata (1)

Poznáte to? Najmä keď sa striedajú ročné obdobia, nachádzate po sprchovaní či po česaní na kefe viac vlasov, dokonca si to všimne aj váš kaderník. Tu sú dva tipy, ako podporiť rast vlasov alebo udržať ich aspoň v dobrom stave. Ak však zistíte, že vypadávanie vlasov je u vás už neúnosné, poraďte sa radšej s lekárom, najlepšie dermatológom. Vaše vypadávanie vlasov môže mať totiž rôzne zdravotné dôvody – hormonálna nerovnováha (napríklad, ak ste vysadili antikoncepciu), nedostatok živín alebo stres.

Možné riešenia:

Biotín
Biotín patrí do skupiny B vitamínov. V strave ho väčšinou prijímame v zanedbateľnom množstve. Biotín posilňuje rast vlasov, ale aj pleť a nechty, avšak výsledky sa dostavia až po niekoľkých týždňoch. Výživové doplnky z drogérie často obsahujú veľmi nízke dávky, preto by ste sa mali radšej informovať u lekára či v lekárni. Biotín sa inak nachádza aj v pečeni, mliečnych produktoch, vajíčkach, ovsených vločkách, orieškoch a banánoch.

Stimulácia krvného obehu
Zdravá pokožka hlavy podporuje zdravý rast vlasov. Preto by ste mali venovať osobitnú pozornosť starostlivosti o ňu a dopriať si aj masáž. Aloe vera, olej z vitamínu E alebo kokosový olej (alebo mix zo všetkých troch) upokojí podráždenú pokožku hlavy, hydratuje ju, hodí sa na masáž. Môžete primiešať aj pár kvapiek esenciálneho oleja z mäty piepornej. Šteklivý pocit má svoj účinok, mäta posilňuje vlasy. Krvný obeh môže podporiť aj masér alebo striedavá sprcha.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #striedavá sprcha #vypadávanie vlasov #biotín #masáž hlavy

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...