Trik, vďaka ktorému americkí vojaci zaspali do dvoch minút

Stáva sa vám často, že nemôžete zaspať a počítate ovečky takmer do rána? Existuje trik, ktorý vyvinula americká armáda - vojaci vďaka nemu zaspali do dvoch minút.

26.10.2018 17:00
spánok, posteľ, nespavosť Foto:
Ak uvoľníte svoju tvár, signalizujete zvyšku tela, aby sa tiež uvoľnil.
debata (15)

Počítať ovečky, vypiť pred spaním horúce mlieko s medom, zjesť len ľahkú večeru, dať si pohár vína – niektoré rady pomáhajú, iné sú k ničomu. Vyskúšajte metódu, ktorú rozvinuli počas druhej svetovej vojny – štatistika hovorí, že 96 percent všetkých, čo ju používali, po krátkom čase zaspali.

Americký bloger Sharon Ackermann zverejnil trik, pretože sa domnieva, že všetci si zaslúžia zaspať. Rozhodujúca je úplná relaxácia od hlavy až po špičky. Dôležitá je predovšetkým tvár, pretože je epicentrom našich emócií. „Ak uvoľníte svoju tvár, signalizujete zvyšku tela, aby sa tiež uvoľnil.“

Ak chcete zaspať, mali by ste spraviť nasledovné. Zavrite oči a vedome uvoľnite čeľustné svaly, jazyk a ústa. Ďalej pracujte so svojím telom. Uvoľnite ramená, krk a ruky. Nasledovať bude pravé stehno, lýtko a chodidlo. A potom sa zamerajte na ľavú stranu tela.

Posledným krokom bude uvoľnenie mozgu, s ktorým zastavíte aj kolotoč myšlienok. Predstavte si, že ležíte na pohodlnom gauči, v úplne tmavej miestnosti. Predstavujte si tento obrázok desať sekúnd. Ak vám to nejde, neustále si opakujte „nemysli, nemysli“ a zopakujte to znova.

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #mozog #emócie #spánok #nespavosť #myšlienky #relaxácia

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...