Zachrániť život? Môže pomôcť toto video! A Kubovčík vás presvedčí tiež

Ľudia často prichádzajú o život preto, že okolie nezačne priamo na mieste resuscitovať. Včasné podanie pomoci je veľmi dôležité, pretože pri zlyhaní dýchania a srdca, teda strate krvného obehu nastáva po piatich minútach poškodenie mozgu.

17.10.2018 12:00
muž, pohyb, cvičenie, zdravé srdce Foto:
Ak niekto odpadne, treba mu pomôcť. Omnoho vážnejšie však je, ak človek zostane bez známok života.
debata (2)

Slovensko sa tento rok piatykrát pridalo k iniciatíve Európskej resuscitačnej rady Deň záchrany života. TV Pravda so záchranárom Jozefom Minárom nakrútila video, v ktorom podrobne vysvetľuje, ako poskytnúť prvú pomoc, ak sa dostaneme do kontaktu s človekom v bezvedomí a bez známok života.

Video

Postup KPR sa podľa odborníkov nedá naučiť z kníh a treba si ho prakticky vyskúšať. Preto v súčasnosti existuje veľa kampaní, ktoré sa snažia, aby ľudia mali väčšiu chuť naučiť sa poskytovať prvú pomoc.

Deň záchrany života podporujú viaceré známe osobnosti, napríklad moderátorky Barbora Rakovská a Miriam Kalisová, spevák Samuel Tomeček či herci Juraj Bača a Michal Kubovčík.

Posledný menovaný je veľkým popularizátorom prvej pomoci najmä medzi mladými ľuďmi, nedávno nahral pieseň KPR spolu s raperom Separom. V nej učia ľudí, ako správne resuscitovať. Pre TV Pravda uviedol, prečo si myslí, že ovládanie prvej pomoci je také dôležité. Aj to si môžete pozrieť vo videu vyššie.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #dieťa #srdce #záchranár #človek #Michal Kubovčík #resuscitácia

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...