Prebudilo vás uprostred noci škriabanie v hrdle?

Zázvor, šalvia, lipa, kurací vývar - ak sa ozvú prvé príznaky ochorenia, neotáľajte a siahnite po domácej zbrani.

09.10.2018 15:00
žena, kašeľ, ochorenie, chrípka Foto:
Už je to tu! Škriabe vás v hrdle...
debata

Uprostred noci sa zobudíte na to, že váš škriabe v hrdle. „Je zle,“ pomyslíte si a už rozmýšľate, ako si pomôcť.

Ako rýchlu pomoc si nastrúhajte čerstvý zázvor, zalejte ho horúcou vodou, potom pridajte lyžicu medu. Je pravdepodobné, že sliznica sa upokojí a pocit škriabania v hrdle na istý čas prejde a vy sa aspoň vyspíte.

Ak vám chuť zázvoru nič nehovorí, siahnite pri takomto probléme a prvých príznakoch po bylinkách ako šalvia, tymián či lipa, takisto je vhodné takéto čaje osladiť lyžičkou medu. Hoci samotné ležanie na gauči či šál omotaný okolo krku vás nevyliečia, pomôžu vášmu imunitnému systému – telo oddychuje a má možnosť bojovať už s prvými príznakmi ochorenia.

Ďalším dobrým tipom je silný kurací vývar, ktorý má výrazné protizápalové účinky a zároveň takisto podporí váš imunitný systém, keďže obsahuje vitamíny aj minerálne látky, ktoré telo počas boja s ochorením stráca. Nezabudnite dopĺňať organizmu pravidlene tekupiny.

A priam „zázrakom“ na začínajúcu bolesť hrdla je kloktanie slanou vodou, v tomto prípade však ide o to, aby ste sa premohli a kloktali pravidlene – každé tri hodiny. V pohári teplej vody rozpustite 1 čajovú lyžičku soli, poriadne premiešajte a kloktajte.

Hoci sa necítite byť chorá, ide len o nepríjemné škriabanie v hrdle, organizmus už signalizue, že je oslabený. Preto mu doprajte čas na relax, vyhýbajte sa fyzicky náročným činnostiam, necvičte, ľahnite si a oddychujte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zázvor #zápal #škriabanie v hrdle #zázvorový čaj

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...