Vlasy vypadávajú aj kvôli slabým korienkom! Máte dostatok vitamínu D?

Začali vám po lete padať vlasy až tak, že vás to privádza do zúfalstva?

05.10.2018 13:00
vlasy, vypadávanie Foto:
Čo s vypadávaním vlasov?
debata

Strata 100 až 150 vlasov počas dňa by vás ešte nemuselo znepokojovať. Ak však na vašom hrebeni zostáva vlasov aj trojnásobok, je potrebné problém riešiť, aby ste o svoju korunu krásy neprišli.

V jeseni je slnka menej a tým pádom nastáva pre telo istý problém – zápasí s nedostatkom vitamínu D, jeho hladina výrazne klesá práve po lete. Nedostatok vitamínu D dokáže negatívne ovplyvniť rastové cykly vlasov, ktorých korienok stráca svoju silu a v pokožke sa nedokáže udržať.

Za normálnych okolností na tvorbu vitamínu D stačí aj 10 minút priameho slnečného svetla počas dňa. Ale nie vždy sa nám slnečného svetla dostane v potrebnom množstve. Preto počas jesenných a zimných mesiacov je nutné vitamín D dodávať telu aj inak. Vitamín D sa prirodzene nachádza v potravinách, ktoré označujeme ako tučné – nájdete ho napríklad v rybom oleji, v morských rybách (losos, sardinky). Nachádza sa aj v pečeni zvieraz – v kuracej či bravčovej, vo vaječnom žĺtku aj v mliečnych produktoch.

Je však dôležité zdôrazniť, že strava sama o sebe nestačí, na vytváranie vitamínu D telo jednoducho svetlo potrebuje. Je preto nevyhnutné, aby ste sa počas slnečných jesenných dní čo najviac pohybovali na slnku, aby ste mali vitamínu D dostatok a telo si ho „nabralo“ do zásoby. Stravou totiž môžeme do tela dopraviť len veľmi obmedzené množsvo tohto potrebného vitamínu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vitamín D #vypadávanie vlasov #vlasové korienky

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...