Tieto SOS tipy pre opuchnuté oči musíte poznať!

Trpíte alergiou a vaše oči vyzerajú permanentne ako z hororu? V takom prípade vyskúšajte tieto triky.

04.10.2018 13:00
oči, kvapky, pálenie Foto:
Na povrchu šošoviek sa hromadí viac alergénov, ako si myslíte a tie sa potom krásne rozkladajú aj v tekutine.
debata

Pravdaže, niekedy je zmysluplné ísť rovno k lekárovi alebo do nemocnice, no väčšina opuchov odpuchne sama od seba. Často potrebujú čas, ktorý však, väčšinou, nemáme… Toto sú triky, na ktoré sa môžete spoľahnúť aj v kancelárii.

Budete potrebovať: vatové tampóny, vodu a mrazničku. Namočte tampóny do vody, trochu vyžmýkajte a uložte do mrazničky. O dvadsať minút ich vyberte a priložte si na oči. Chlad stiahne krvné cievy. Samozrejme, okamžite nebude vyzerať ako vymenená, ale keď tento proces párkrát zopakujete, zbadáte jasné zlepšenie.

Ako chrániť oči pred alergénmi?

Uterák
Do každej miestnosti umiestnite mokrý uterák (najlepšie v blízkosti okna). Peľ, ale tiež zvieracie chlpy zachytené v mokrom uteráku nebudú tak ľahko zvlnené vzduchom.

Kontaktné šošovky
Pozor! Ak nosíte kontaktné šošovky, v sezóne alergií by ste sa mali vyhnúť týždenným alebo mesačným. Na ich povrchu sa totiž hromadí viac alergénov, ako si myslíte a tie sa potom krásne rozkladajú aj v tekutine. Uprednostnite preto denné šošovky a každý večer ich odstráňte. Oči opláchnite a nakvapkajte si do nich očné kvapky.

Často vysávajte
Žiaľ, raz týždenne nestačí, ak príde sezóna alergií alebo strážite zviera, na ktoré ste potenciálne alergická. Najlepšie je v takomto prípade prejsť koberec vysávačom každý večer.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šošovky #zviera #opuchnuté oči #očné kvapky

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...

+ Nedávajte do svojho tela niečo čo viete, že by vám mohlo uškodiť.
Zmena nie je pre každého, preto si to ešte...