Aby prsia neovisli! V akej pozícii by sme mali spávať?

Spávate najradšej na bruchu alebo radšej na boku? Má poloha, v ktorej spávame, vplyv na to, ako vyzerajú naše prsia a či budú neskôr ovisnuté?

01.10.2018 13:00
spánok, spiaca žena, spať Foto:
Ukazuje sa, že pozícia na chrbte je k prsiam najšetrnejšia.
debata (6)

Pozícia na chrbte je tá pravá

Po prvé, k tejto téme sa nedá nájsť veľa informácií. Ak o nej budete hľadať niečo na internete, nájdete článok z Health.com, ktorý všeobecne informuje o najzdravších pozíciách, spomína sa v ňom tiež vplyv na prípadné ovisnutie prsníkov. V článku sa odporúča, aby ženy spali na chrbte, keďže telo podporí váhu prsníkov. Pozícia na boku môže spôsobiť postupné roztiahnutie tkaniva v dôsledku gravitácie. Spánok na bruchu zas prsníky príliš stláča. Lekárka, ktorá tieto pozície odporúča, je gastroenterolo­gička, čiže špecializuje sa na gastrointestinálny trakt. Iné odborné príspevky k tejto téme vlastne ani neexistujú.

Vek, nie pozícia

Ak by sme vychádzali z faktov, strata pevnosti prsníkov je vo veľkej miere nevyhnutná. Pretože v nich nie sú svaly, ktoré môžu podporiť tkanivo a trénovať ich. Navyše, tkanivo prichádza vekom o svoju elasticitu a prsia strácajú na objeme a začínajú ovísať. Ovplyvnené to môže byť navyše aj genetikou, tehotenstvom, nadváhou alebo naopak, rýchlym úbytkom na váhe. Hlavný faktor je však vek a nie pozícia, v ktorej spávame.

Nepomôže ani podprsenka

Dokonca ani nosenie podprsenky nemôže zastaviť ovísanie prsníkov. Napriek tomu je veľa žien, ktoré sa spoliehajú na túto podporu „zvonka“ a podprsenku nosia dokonca aj počas spánku. V tomto prípade treba dbať na to, aby dobre sadla, vyhýbať sa tzv. „push-upkám“ a uprednostňovať prírodné mäkké materiály.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #prsia #chrbát #Gravitácia #spánok #genetika #svaly #tkanivo

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...