Ploché brucho bez cvičenia? Tu je 8 rád, ktoré by mali (mohli) zabrať!

Tuk v brušnej oblasti mužov a ženy najviac trápi, pretože nevyzerá vôbec esteticky.

24.09.2018 15:00
mlieko, brucho, laktóza, intolerancia Foto:
Pohár mlieka tým, ktorí majú problémy s plynatosťou, príliš nepomôže.
debata (3)

Sú však ľahké riešenia, ktoré sú na dosah všetkým a ktoré pomôžu znovu získať ploché brucho, píše taliansky denník Corriere della Sera.

1. Používajte čo najmenej soľ.

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) odporúča neprekračovať dennú dávku päť gramov. Ak konzumujeme soli viac, zadržiava v tele vodu a sme nafúknutejší. Najlepší spôsob, ako sa zbaviť zvyku prisoľovať pokrmy, je odstrániť zo stola soľničku.

2. Nežuvajte žuvačky.

Niektorí ľudia žujú zo stresu a preto, aby nemali toľko chuti do jedla, ale táto taktika môže mať nepríjemný vedľajší účinok: nafukuje brucho. Všetci prehĺtame vzduch, keď žujeme, ale množstvo prehltnutého vzduchu je rozhodne vyššie u toho, kto má rád žuvačky. Žuvačky bez cukru obsahujú okrem iného sorbitol, ktorý prispieva k fermentácii v črevách.

3. Nejedzte s otvorenými ústami.

Jesť s otvorenými ústami nesvedčí o dobrej výchove, ale zároveň pritom zjeme rovnako toľko vzduchu ako jedla a brucho sa nafúkne.

4. Nechajte si skontrolovať hormóny.

K vedľajším účinkom hormonálnej dysfunkcie môže byť aj nafúknuté brucho, ktoré je okrem iného jedným z najväčších problémov, na ktoré sa sťažujú ženy v období menopauzy. Samozrejme nemôžu na tom byť rovnako ako v dvadsiatich rokoch, ale môžu si nechať skontrolovať, či majú hladinu hormónov zodpovedajúce veku. Správna strava a cvičenie sú najlepšie metódou, ako si zabezpečiť optimálnu rovnováhu hormónov.

5. Pozor na zápchu aj zloženie jedálnička

Aj chronická zápcha spôsobuje nafúknutie brucha. Vyhnúť sa tomu môžeme stravou bohatou na vlákninu. Kapustovité rastliny (kapusta, kel, karfiol, reďkovka, ružičkový kel, brokolica, pekingská kapusta, chren, repa) patria k najzdravšej zelenine, ale bohužiaľ nafukujú brucho. Spôsobujú črevnú plynatosť, a preto je lepšie sa im vyhnúť. Vyhýbajte sa tiež hotovým jedlám, ktoré obsahujú veľa soli. Dávajte prednosť čerstvým potravinám. Myslite na to, čo pijete. Dávajte si pozor na mlieko a sýtené nápoje. Pohár mlieka pred spaním nie je dobrý nápad, pretože mnohí ľudia majú problémy s jeho strávením. Pite predovšetkým vodu. Dajte si na stôl misu s ovocím. Ovocie ako čerešne, jablká a pomaranče sú bohaté na kvercetín, ktorý pomáha znižovať zápal v bruchu.

6. Spite dostatočne

Nedostatok spánku vedie k priberaniu a je pravdepodobné, že prebytočný tuk skončí priamo v bruchu.

7. Okoreňte si život.

Fenikel, mäta pieporná či zázvor majú upokojujúci vplyv na brucho, pretože urýchľujú trávenie. A rýchlejšie trávenie znamená ploché brucho. Mäta znižuje množstvo vzduchu v žalúdku, zázvor pomáha pri nevoľnosti a zápale a fenikel je diuretický a pomáha v tom, aby sme nezadržiavali vodu.

8. Obmedzte pitie piva.

Často počúvame o pivnom bruchu, a hoci je to kontroverzné a nie sú spoľahlivé dôkazy, že pivo nafukuje brucho, nie je pochýb o tom, že je tento nápoj nabitý kalóriami. Navyše alkohol môže viesť k väčšiemu množeniu žalúdočných baktérií, ktoré vyrábajú plyn.

A posledná rada na záver! Chcete mať ploché brucho okamžite? Postavte sa vzpriamene! Napriamenie chrbtice predlžuje celé telo a vyzeráme tiež vyššie.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #Telo #jedálniček #soľ #brucho #spôsob #plynatosť #ploché brucho

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....