Zdravšia voľba sa počíta! Chcete schudnúť, vymeňte nesprávne za rozumné

Ak túžite schudnúť, môže byť vaším najväčším nepriateľom návyk. A toho sa je ťažké zbaviť, to vám potvrdí nejeden človek.

21.09.2018 15:00
cukor - jedálniček Foto:
Skoncovať so zlozvykmi v stravovaní, ak nemáte zdravšiu alternatívu?
debata (1)

Práve zlé návyky sú však kľúčom k tomu, prečo sa nám často nedarí pri úprave postavy dosiahnuť želané výsledky. Podľa odborníkov je zásadným problémom vec prístupu.

Ak niekto len túži skoncovať s niečím „nesprávnym“, ale zároveň nehľadá nové alternatívy – ide mu to omnoho ťažšie, ako keby zaraďoval postupne do života rozumnejšie stratégie.

Pri chudnutí sú to napríklad veci ako náhrada sýtených sladených nápojov minerálkou či ochutenie sódy citrónovou, alebo prírodnou ovocnou šťavou. Pri častej konzumácii fast-foodu to môže byť zase zdravý jedálniček, ktorý si zabezpečíte pre domácnosť.

Práve o to však ide. Mnohí z nás chcú B, ale nespravia A. Ak teda chcete obmedziť napríklad fast-foodové hody, musíte najprv začať s pravidelnou konzumáciou zdravého jedla, ktoré budete mať k dispozícii doma. Hoci niekto sa ohradí, že nedostatok času nás núti siahnuť po niečom „rýchlom“, môžete to skúsiť napríklad s jednoduchými pokrmami zo zeleniny a strukovín či mäsa.

Nebojte sa tiež začať napríklad s náhradou sladených nápojov či džúsov z koncentrátu. Ak máte pocit, že vám robí zle alkohol, neskoncujte s ním nadobro. Skúste si osvojiť návyk dvoch pohárikov obľúbeného moku počas jedného dňa v týždni. A ostatné vynechajte.

Odborníci sa domnievajú, že ak si najprv pripravíme alternatívu, jednoduchšie budeme zvládať naše zlé návyky a dokonca sa ich môžeme postupne celkom zbaviť. Tak teda, do toho!

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #jedálniček #zlozvyk #návyk #voľba

+ Robte niečo, preto aby sa vám aj naďalej žilo tak dobre ako doteraz.
Neodkladajte v práci niečo, čo môžete...

+ Pravidelný pohyb je kľúčom k dobrému zdraviu a šťastiu.
Nečakaný príjem prinesie úľavu vašim financiám....