Čo by nemalo po štyridsiatke chýbať vo vašom jedálničku?

Zdravá a fit? Pôjde to ľahšie, ak sa v strave zameriate na zmeny, ktoré vám s pribúdajúcim vekom prospejú.

20.09.2018 13:00
žena, nákup, zdravá strava Foto:
Už ste prekročili štyridsiatku?
debata

Brokolica, karfiol, kel

Prečo? Táto zelenina obsahuje bioaktívne látky, ktorých účinok dokáže znížiť riziko rakoviny hrubého čreva. Zároveň výrazne podporujú trávenie.

Jogurt, acidofilné mlieko, syr

Prečo? S pribúdajúcim vekom ubúda vápnik z našich kostí, vďaka pravidlenej konzumácii mliečkych výrobkov tomuto efektu zabránime alebo ho aspoň zmiernime.

Jačmeň

Prečo? Udržiava zdravú črevnú mikroflóru a likviduje cholesterol v čreve.

Zelená sója

Prečo? Látky v nej obsiahnuté zmierňujú príznaky menopauzy.

Čučoriedky a červená kapusta

Prečo? Tmavofialové sfarbenie ovocia a zeleniny spôsobujú vzácne rastlinné pigmenty, ktorých koncentrovaýá antioxidačný účinok chráni bunky pred účinkami voľných radkálov a tým pred predčasným starnutím.

Vajcia

Prečo? Obohacujú nutričnú rovnováhu vďaka obsahu vitamínu D, železa a vitamínov skupiny B. Zároveň telu poskytujú kvalitnú bielkovinu.

Vlašské orechy

Prečo? Telu dodávajú dostatok kyseliny alfa-linolénovej, ktorá sa stará o pružnosť ciev a zároveň prospieva aj srdcu a celej cievnej sústave.

© Autorské práva vyhradené

Facebook X.com debata chyba Newsletter
Viac na túto tému: #choroba #štyridsiatka #vajcia #kilogramy #menopauza

+ Vaše telo si žiada reštart, skúste jeden deň piť iba vodu a ovocné šťavy.
Práca vám prerastá cez hlavu, dajte si...

+ Mali by ste začať myslieť aj na seba a svoje telo nejde o vzhľad ale zdravie.
V práci vám to ide ako od ruky,...