Brokolica, karfiol, kel
Prečo? Táto zelenina obsahuje bioaktívne látky, ktorých účinok dokáže znížiť riziko rakoviny hrubého čreva. Zároveň výrazne podporujú trávenie.
Jogurt, acidofilné mlieko, syr
Prečo? S pribúdajúcim vekom ubúda vápnik z našich kostí, vďaka pravidlenej konzumácii mliečkych výrobkov tomuto efektu zabránime alebo ho aspoň zmiernime.
Jačmeň
Prečo? Udržiava zdravú črevnú mikroflóru a likviduje cholesterol v čreve.
Zelená sója
Prečo? Látky v nej obsiahnuté zmierňujú príznaky menopauzy.
Čučoriedky a červená kapusta
Prečo? Tmavofialové sfarbenie ovocia a zeleniny spôsobujú vzácne rastlinné pigmenty, ktorých koncentrovaýá antioxidačný účinok chráni bunky pred účinkami voľných radkálov a tým pred predčasným starnutím.
Vajcia
Prečo? Obohacujú nutričnú rovnováhu vďaka obsahu vitamínu D, železa a vitamínov skupiny B. Zároveň telu poskytujú kvalitnú bielkovinu.
Vlašské orechy
Prečo? Telu dodávajú dostatok kyseliny alfa-linolénovej, ktorá sa stará o pružnosť ciev a zároveň prospieva aj srdcu a celej cievnej sústave.