Účinní pomocníci v boji s nadváhou! Priamo z vašej záhrady

Spoznajte v paprike, paradajke, cukete či uhorke vašich spolubojovníkov v ceste za štíhlejším telom.

19.09.2018 17:00
zelenina, zdravá výživa Foto:
Ešte stále je čas čerstvých šalátov.
debata

Cuketa

Cuketa má veľmi málo kalórií a je ľahko stráviteľná. Môžete si ju pripraviť na mnoho spôsobov, ak držíte nízkosacharidovú diétu, pomocou špiralizéra si vyrobte napríklad cuketové špagety. Okrem toho sa môže pochváliť množstvom minerálov ako železo, horčík či vápnik, okrem toho je aj bohatá na vitamín B1.

Paradajka

Paradajky sú nízkokalorické. Okrem lykopénu majú aj vysoký podiel vitamínu C, minerálnych látok (najmä draslíka) a dôležitých stopových prvkov. Zbytok tvorí voda – 95 percent. Paradajka obsahuje karotenoidy, ktoré sú pre náš organizmus dôležité, pretože pomáhajú bojovať proti takzvaným "voľným radikálom“. Pri príprave jedla treba brať do úvahy, že karotenoidy sú rozpustné v tukoch.

Paprika

Paprika sa často využíva pri redukčných diétach pre jej prečisťovacie účinky a odporúča sa na očistenie tráviaceho traktu. Obsahuje celý rad vitamínov ako A, B, C, E, K, rovnako je bohatá aj na železo, vápnik, fosfor, horčík, draslík, sodík, zinok, selén… Paprika pomáha pri poruchách trávenia, zmierňuje zápal žalúdka a podporuje tvorbu tráviacich štiav.

Uhorka

Táto zelenina podporí akúkoľvek diétu, pretože obsahuje len 12 kalórií na 100 gramov, je preto ideálnoui voľbou do rôznych šalátov. Vláknina, ktorú obsahuje uhorka, zlepší trávenie. A čím lepšie funguje trávenie, tým lepšie sa bojuje s kilami navyše.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vitamíny #kilogramy #paradajky #paparika

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...