Cuketa
Cuketa má veľmi málo kalórií a je ľahko stráviteľná. Môžete si ju pripraviť na mnoho spôsobov, ak držíte nízkosacharidovú diétu, pomocou špiralizéra si vyrobte napríklad cuketové špagety. Okrem toho sa môže pochváliť množstvom minerálov ako železo, horčík či vápnik, okrem toho je aj bohatá na vitamín B1.
Paradajka
Paradajky sú nízkokalorické. Okrem lykopénu majú aj vysoký podiel vitamínu C, minerálnych látok (najmä draslíka) a dôležitých stopových prvkov. Zbytok tvorí voda – 95 percent. Paradajka obsahuje karotenoidy, ktoré sú pre náš organizmus dôležité, pretože pomáhajú bojovať proti takzvaným "voľným radikálom“. Pri príprave jedla treba brať do úvahy, že karotenoidy sú rozpustné v tukoch.
Paprika
Paprika sa často využíva pri redukčných diétach pre jej prečisťovacie účinky a odporúča sa na očistenie tráviaceho traktu. Obsahuje celý rad vitamínov ako A, B, C, E, K, rovnako je bohatá aj na železo, vápnik, fosfor, horčík, draslík, sodík, zinok, selén… Paprika pomáha pri poruchách trávenia, zmierňuje zápal žalúdka a podporuje tvorbu tráviacich štiav.
Uhorka
Táto zelenina podporí akúkoľvek diétu, pretože obsahuje len 12 kalórií na 100 gramov, je preto ideálnoui voľbou do rôznych šalátov. Vláknina, ktorú obsahuje uhorka, zlepší trávenie. A čím lepšie funguje trávenie, tým lepšie sa bojuje s kilami navyše.