V Trenčíne sa bude cvičiť aj rozprávať o smútku

Už 22. septembra možno v Trenčíne prežiť inšpiratívnu sobotu. Sľubujú to organizátorky prvého ročníka ONE & ONLY Festivalu - Monika Zovčáková, Karin Nižňanská a Miroslava Jarošová.

21.09.2018 09:00
cvičenie, joga, relax Foto:
Joga upokojí myseľ.
debata

Vyzývajú: „Oslávte svoju jedinečnosť a zistite, ako jednoducho a pritom trvalo dokážeme sami seba rozvíjať.“ V troch prednáškových sálach sa budú konať prednášky a workshopy a v jogovej sále si verejnosť môže zacvičiť jogu.

Monika Zovčáková je zakladateľkou Yoga studio Trenčín, vášnivá cestovateľka, ktorá si vyskúšala život v Ázii v thajskom kláštore aj v šamanskej komunite, praktizovala jogu a vzdelávala sa v duchovných technikách v Indii. Karin Nižňanská sa niekoľko rokov venovala organizácii eventov, je mama a manželka a vďaka osobnému rozvoju našla sama seba. Absolvovala kurzy metódy RuŠ 1, 2 a KVET 1, 2, 3, cvičí jogu, medituje. Spoluorganizovala konferenciu pre ženy. Miroslavu Jarošovú tri životné roly – žena, manželka, matka – nasmerovali na cestu sebapoznávaniia a sebarozvoja. Absolvovala niekoľko kurzov a školení zameraných na osobný rozvoj a zdravý životný štýl.

"Všetci sme jedineční a máme sa stále čo učiť a kam posúvať, je to nikdy sa nekončiaci proces. Rady by sme tento odkaz posunuli do úrovne, ktorá sa dotkne nielen vášho vnútra, ale začne sa šíriť do okolia,” hovoria organizátorky a veria, že počas festivalu si každý nájde presne to, čo potrebuje. Pozvanie prednášať prijali inšpiratívne osobnosti zo Slovenska aj zo zahraničia. Vybrať si možno napríklad z prednášok Jany Pitkovej a Márie Demitrovej z Občianskeho združenia Kolobeh života, ktoré prídu hovoriť o smútku, o tom, ako sa v živote vyrovnať s rôznymi stratami a ako vedeli po smútku ďalej žiť. Osobná konzultantka Eva Ďurišová ponúkne prednášku o Sile prijať nepríjemné stránky v živote, Zuzana Záhradníková, certifikovaná kariérna poradkyňa a expertka na kľúčové talenty, príde porozprávať o vrodených talentoch a počas interaktívneho workshop účastníkov čakajú zážitkové cvičenia, kde odhalia svoje nadanie.

Na festivale sa bude rozoberať aj spoločensky stále dôležitejšia téma – ochrana prírody a problematika plastov, odpadu a prehnaného konzumu v našej spoločnosti. Prednášať prídu manželia Erik a Natália Vargovci, zakladatelia projektu EatGreen. Pre rodičov je pripravená téma Rodíme sa ako rodič? Janka Ondrušková, kouč pre deti a dospelých, pripravila workshop, kde sa ľudia budú môcť pýtať, tešiť, naučiť, pochopiť, prijať a dovoliť si niečo nové.

Antónia Mačingová, autorka 28-dňového stravovacieho programu, pripravila pre návštevníkov prednášku o tom, ako sa najesť do štíhlosti. V jogovej sále si vyskúšate acro jogu, tradičnú jogu z Indie či kraniosakrálnu jogu. To je len výber z celodenného programu, ktorý sa začína v sobotu, 22. septembra o 9.00.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčín #One and Only Festival

+ Ostaňte dnes doma a oddýchnite si, potrebujete to.
Využívajte svoje odborne znalosti a osviežte si ich....

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...