Šéfkuchár Anthony Warner rúca populárne mýty o jedle a diétach

So stravovaním, ktoré vás zbaví vyrážok, nafukovania, migrény, pri ktorej budete štíhli ako prútik, napriek tomu, že váš metabolizmus je po päťdesiatke tiež jednoducho pán vo veku, ktorý nebeží tak, ako by mal.

18.09.2018 07:00
Anthony Warner Foto:
Šéfkuchár Anthony Warner.
debata

Stačí vraj jesť surovú stravu, mixovať si kelové smoothie, vyhýbať sa lepku, nejesť cukor alebo požívať len mäso a superpotraviny. Sociálne siete a internet sú plné samozvaných výživových expertov, ktorí ponúkajú recept na zdravý a šťastný život. Všetko je v poriadku dovtedy, kým váš zdravotný problém skutočne väzí v diétnej chybe. Potom je náprava reálna.

Ešte nikdy sme neboli vystavení takej záplave informácií o jedle a zdravom životnom štýle ako dnes. Diéta na úpravu črevnej flóry, paleo stravovanie, bezlepková diéta, teória o nebezpečnom cukre… V posledných rokoch sa roztrhlo vrece so zaručenými radami, ako jesť zaručene zdravo, čo nášmu organizmu zaručene škodí a čo mu, naopak, zaručene pomáha. A nezriedka sa stáva, že si tieto návody na stravovanie a diéty odporujú. Vniesť poriadok do tohto chaosu sa rozhodol šéfkuchár Anthony Warner.

Anthony Warner

Najskôr začal s písaním rovnomenného blogu. Pokračoval knihou, ktorá vychádza aj vo Vydavateľstve SLOVART pod názvom Nabrúsený šéfkuchár. Bludy a pravda o zdravom stravovaní. Spojil sa s odborníkmi z psychiatrie, behaviorálnej ekonómie, dietológie a potravinárskej výroby, aby spolu s nimi odhalil, prečo toľko praktických a inteligentných ľudí podľahne rôznym výstrelkom v stravovaní.

Štyridsaťpäťročný Anthony Warner, profesionálny šéfkuchár, vyštudovaný biochemik, bloger a pravidelný prispievateľ do časopisu New Scientist sa narodil vo Veľkej Británii. Po desiatich rokoch strávených za sporákmi v reštauráciách, hoteloch a cateringových spoločnostiach sa zamestnal ako produktový/vývojový kuchár v potravinárskej spoločnosti. Na svojom blogu bojuje proti nezmyslom v stravovaní, ktoré propagujú laici a celebrity ako Gwyneth Paltrow. Na Facebooku má takmer 11 000 fanúšikov a na Twitteri viac ako 19 000 followerov. Vo svojej knihe systematicky, krok po kroku, odhaľuje podstatu bláznivých módnych trendov v stravovaní, vyvracia pavedecké bludy týkajúce sa jedla a poukazuje na podvrhy šarlatánov propagujúcich tie najpodivnejšie diéty a kúry. Výsledkom je ostrá kniha bez jediného receptu od šéfkuchára, ktorý si nedáva servítku pred ústa. A na konci poznanie čitateľa, že o potravinách a stravovaní vie ešte menej ako doteraz. Alebo aspoň menej, ako si myslel, že vie.

„Warner ničí jeden po druhom populárne mýty o jedle. Táto publikácia vám umožní vychutnať si jedlo bez výčitiek, ba čo viac, môže prispieť k záchrane životov,“ napísal o knihe Guardian. Trúfnete si na ňu?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mýty #strava #diéty #Anthony Warner

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...