Jeseň útočí na imunitu! 3 spôsoby, ako ju posilníte

S príchodom jesene sa zvykne zvyšovať riziko ochorenia. Vírusy útočia na pracovisku, v škole či na verejných miestach a je nutné mať dobrú imunitu, aby ste im odolali.

16.09.2018 08:00
ženy, dvojica, pár, kamarátky, slnečné... Foto:
Zlepšite si imunitu pred príchodom sychravej jesene.
debata

Niektorí z nás ju majú prirodzene budovanú po celý rok vďaka pravidelnej pohybovej aktivite, či zdravému jedálničku. Iní si však musia dať pozor a začať myslieť na svoje zdravie. Po lete, ktoré sme mnohí strávili s menším množstvom spánku, popíjaním alkoholu či pochúťkami z grilu a fast-foodu, teraz je ten najvyšší čas.

1. Zdravší jedálniček

Sezónne ovocie a zelenina by mali tvoriť aspoň polovicu vášho jedálnička. Nebojte sa ani fermentovaných produktov, ako je kyslá kapusta, prípadne japonské kimchi. Do jedálnička prinesú probiotiká. Tí, ktorí dobre tolerujú mliečne výrobky, si probiotické kultúry môžu zabezpečiť aj ich prostredníctvom. Do jedál pridávajte viac zdravých korenín, nešetrite zázvorom či cesnakom.

2. Pravidelný pohyb

V lete sa aj vďaka dovolenkám či častým návštevám kúpalísk akosi vyhýbame tréningovému režimu. To treba napraviť. Pohybu venujte aspoň tri dni v týždni. Ideálne je, kým je pekné počasie, behať. Neotáľajte s návštevou posilňovne, prípadne si užite víkendové výlety do krásnej zafarbujúcej prírody.

3. Spánok

Ak ste v lete priveľa žúrovali, alebo vás skoro budilo ranné slnko a v priemere ste tak spali šesť hodín denne, teraz to skúste „dobehnúť“. Ono to vlastne nejde, ale zvýšiť objem spánku je rozhodne prospešné pre telo, ktoré je viac oddýchnuté a pripravené čeliť útokom vírusov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #imunita #jeseň #spánok #jedálniček #posilnenie

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....