Tri metódy, ktoré efektívne zredukujú stres

Stres je prirodzená súčasť života. No kedysi ho z tela človeka vyplavoval boj alebo útek, no a dnes väčšinu stresových situácií odsedíme. To sa negatívne odráža na zdraví. Existujú však tri metódy, vďaka ktorým eliminujete stres aj jeho negatívny dopad na telo.

09.09.2018 16:00
žena, stres, knihy, krik, učenie Foto:
Stresu sa nedá vyhnúť, ale jeho dôsledky sa dajú eliminovať.
debata

Redukcia stresu je dôležitá

Stresu sa dnes nedá vyhnúť, ale našťastie sa dajú jeho dôsledky eliminovať. Fitnes trénerka Gabrielle Reece vychádzala zo svojej dlhoročnej praxe, z procesov v ľudskom tele a z prirodzeného správania človeka v strese. Na základe týchto skúmaní sa jej podarilo nájsť návod, ako sa zbaviť dopadu stresu na telo pomocou troch jednoduchých krokov. Ani jej systéme neznamená, že stres na vás nebude mať negatívny dopad, ale určite bude miernejší, ako keď zanedbáte uvedené techniky.

Skoky na trampolíne

Ak však doma nemáte trampolínu, tak sa pohodlne hodí aj švihadlo. Gabrielle Reece tvrdí, že v tomto jedinom cviku sa spája extrémne veľa pozitív. Po prvé sa zvýši pulz tela. To znamená, že telo začína produkovať endorfíny a likvidovať látky vyplavené stresom. Je to akoby útek v prírode. Zároveň trampolína aj švihadlo poskytujú hravý aspekt, to znamená, že sa musíte usmievať a starosti zrazu vyletia hore komínom.

Chôdza

Od ľahkej chôdze až po mierny poklus. Gabrielle Reece hovorí, že sa liečivá sila chôdze extrémne podceňuje. No aj psychológovia potvrdzujú jej pozitívny dopad na telo. Rýchla chôdza skvele eliminuje nahromadený stres. Gabrielle Reece dokonca k nej radí nakombinovať dobrú muziku, alebo vyjsť niekam do lesa, kde vám do ucha zahrajú vtáčiky.

Dýchanie

Dych dokáže v tele prakticky rozpúšťať škodlivé látky. Gabrielle Reece odporúča dynamické dýchanie na štýl Wima Hofa. To znamená, že začnete zhlboka nadychovať, cez pľúca až do žalúdka. Nadychujete sa prudko a naplno, pričom vydychujete úplne voľne bez námahy. Opäť sa rýchlo nadýchnete. Budete tak dýchať omnoho rýchlejšie ako je prirodzené. Skúste tridsať nádychov. Pri tejto metóde sa odporúča sedieť a keď začnete cítiť jemné točenie hlavy, je na čase prestať. Takéto zásobenie tela kyslíkom však zabezpečí, že behom malej chvíľky bude váš stres level na omnoho nižšej úrovni ako pri bežnom dýchaní.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #stres #chôdza #dýchanie #švihadlo #skoky na trampolíne

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...