Aj tieto štyri zlozvyky zapríčiňujú vznik akné!

Permanentne nečistá pleť? Nájdite príčinu v týchto štyroch zlozvykoch. Mnohí z nás sa týchto chýb dopúšťajú denne.

03.09.2018 11:00
akné, pleť, žena Foto:
Nečistá pleť? Skúste odhaliť príčinu.
debata (1)

Pozor na mobil!

Visíte vkuse na mobile, klebetíte s klientmi, kamarátmi alebo priateľom? Potom sa ale nedivte, že vaša pleť štrajkuje. Na displeji sa nahromadí veľa baktérií, čo vedie k nečistej pleti. Preto platí, pravidelne si svoje aparáty dezinfikovať!

Nesprávna rutina skrášľovania

Kto má tendencie k mastnej pleti a tým pádom k tvorbe akné, často podlieha chybnému záveru. Pokúša sa s produktmi, ktoré extrémne vysušujú, znova dostať pleť do rovnováhy, pritom však dosiahne pravý opak. Na vysušenie totiž pleť reaguje dokonca s posilnenou produkciou mazu, čím podporuje vznik akné. Preto platí: Radšej sa spoľahnite na jemné produkty.

Hygiena pri líčení

Kedy naposledy ste vlastne čistili svoje štetce a labutienky na nanášanie make-upu? Ak to bolo dávnejšie ako pred dvoma týždňami, nemali by vás prekvapovať komedony! Platí to aj o uterákoch a prevliečkach na vankúše.

Prsty preč od tváre

Uvedomte si niekedy, ako často si prikladáte prsty na tvár. Či už si potrebujete poškriabať čelo, podporiť hlavu pri čítaní, pomasírovať tvár, či pretrieť oči a spánky. Každým jedným pohybom si prenášate baktérie a špinu z prstov na citlivú pleť a riskujete nečistoty. Preto platí: Prsty preč od tváre!

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #akné #tvár #zlozvyk #baktérie #MAZ #dezinfekcia #komedony

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...