5 rýchlych spôsobov, ako byť šťastnejší počas bežných dní

Každý deň by mal byť dôvod na úsmev, šťastie a radosť. Nie vždy sú však okolnosti také, aby šťastie kvitlo samo a preto je dobré mu pomôcť.

26.08.2018 12:00
žena, more, šťastie Foto:
Šťastie je relatívne, pre každého znamená čosi iné.
debata

Kúsok čokolády

Je to zaručený spôsob, ako sa cítiť prakticky na počkanie lepšie a šťastnejšie. Už jedna jediná kocka horkej čokolády vytvorí v tele chemické reakcie, ktoré vedú k nárastu endorfínov aj serotonínu. Látok, ktoré majú na organizmus taký vplyv, že sa cítite okamžite lepšie a akosi šťastnejšie.

Dajte si zelený čaj

Je to zaujímavé zistenie, ale vedci našli spojenie medzi pitím zeleného čaju a pocitom šťastia. Americký žurnál klinickej výživy uverejnil štúdiu, podľa ktorej ľudia, ktorí vypili štyri a viac šálok zeleného čaju mali o 44% menšiu pravdepodobnosť na vznik depresie ako tí, čo pili jednu alebo žiadnu. Vedci tento stav dávajú do súvislosti a aminokyselinou theanin, ktorá potláča úzkosť a stimuluje v mozgu hladinu alfa, teda uvoľnenie.

Cvičte

Každodenné cvičenie je liek na depresiu, úzkosť a tvorbu dobrej nálady. Ľudské telo totiž nie je stvorené na celoživotné sedenie na stoličke. Vtedy sa cíti ako vo väzení a kto spoza mreží vykazuje usmiatu tvár? Ak začnete cvičiť minimálne 30 minút denne, váš život bude o poznanie šťastnejší.

Stretávajte šťastných ľudí

Šťastie je dokonca nákazlivé. Rovnako ako nešťastie. Vedci z Harvardu vyskúmali, že šťastie sa dá šíriť aj sociálnymi väzbami. To znamená, že ak sa stretávate so šťastnými ľuďmi, aj váš život bude šťastný. Bez ohľadu na politickú situáciu alebo problémy. Naopak, s neustále nasrdenými a nešťastnými ľuďmi aj vy sami svoju náladu udržíte zaručene na bode mrazu.

Darujte peniaze

Znie to zvláštne, ale šťastnejších nás robí nie to, ak si kúpime niečo pre seba, ale ak niekoho obdarujeme. Kanadská štúdia z roku 2008 priniesla zaujímavé závery. 48 ľudí malo istú čiastku peňazí, ktorou mali spraviť radosť sebe, alebo niekoho obdarovať. Skupina, ktorá mala spraviť peniazmi radosť sebe, bola na konci dňa menej šťastná ako skupina, ktorá určené peniaze mala použiť na darčeky pre iných. Zdá sa, že radosť druhých nás robí šťastnejšími, ako keď si radosť chceme spôsobiť sami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #úsmev #čokoláda #depresia #úzkosť #radosť #šťastie #zelený čaj #obdarovať

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....