Volejbal či horská cyklistika? Šport si vyberte podľa vášho znamenia

Pre niekoho je lepší individuálny šport, niekto je zasa tímový hráč. Pomôcť s výberom športu môže aj dátum narodenia.

23.08.2018 13:00
leto, letná dovolenka, more, šport, volejbal,... Foto:
Láka vás plážový volejbal?
debata

Baran

Očakáva pri športe istú dávku dobrodružstva. Ideálne sú preto horolezectvo či horská cyklistika. Ale aj bojové umenia, streľba či lezenie môžu barana pohltiť.

Býk

Pre býka je dôležité, aby sa cítil pri športe bezpečne. Preto vyhľadáva aktivity ako pešia turistika, dobre sa cíti aj v posilňovni na bežiacom páse či cyklistickom trenažéri. Je stvorený pre klasické a overené športy a disciplíny ako futbal či tanec.

Blíženec

Čo sa športu týka, je to hotový uragán. Je súťaživý, stále chce byť rýchlejší, lepší či silnejší. Pri jednom športe nevydrží, rád strieda rôzne aktivity – láka ho triatlon, gymnastika, ale aj zumba či tanec.

Rak

V športe hľadá pokoj a harmóniu. Užíva si preto najmä vodné športy ako plachtenie či plávanie, rád sa oddáva joge aj behu – počas športu sa snaží najmä prečistiť si hlavu a dostať svoj život do rovnováhy.

Lev

Toto znamenie má organizačný talent a má rád, ak sa všetko točí okolo neho. Športy ako golf, jazdectvo či box sú preňho tie pravé. Nemá rád kritiku a prehra v športe je preňho niečo neprestaviteľné.

Panna

Disciplína – to je vlastnosť, ktorá panny vystihuje. Precíznosť v živote sa pretavuje aj do športu – ideálne sa javia športy ako korčuľovanie, pilates či tenis. Každému cvičeniu však predchádza podrobný plán, bez ktorého panna nezačne ani cvičiť.

Váha

Páči sa im harmónia tela a duše, obľubujú kardiotréning aj kruhový tréning v posilňovni. Neodmietnu ani tréning zumby či tanečný tréning. Po chuti je váham aj joga či rôzne meditačné cvičenia.

Škorpión

Vyznačuje sa silnou vnútornou sebadisciplínou, vďaka čomu dosahuje v športe enormné výsledky. Lozenie po skalách, horská cyklistika či potápanie – to sú športy, ktorým nepovie nie. Škorpión je menej zameraný na tímové športy, hrá rád sám za seba.

Strelec

Monotónnosť nie je nič preňho, nemá rád ani prísne vedenie, čo sa športu týka. V mori sa cíti ako doma, všetky vodné športy sú preňho správnou voľbou. Aj aktivity v spoločnosti spoluhráčov sú v poriadku – volejbal či futbal pre zábavu sú príjemným spestrením jeho dní.

Kozorožec

Je perfekcionista, svoj cieľ nikdy nespustí z očí. Ak si zvolí šport, chce v ňom vynikať. Hodí sa aj ako tímový hráč, dokáže ťahať celý tím. Ideálne športy sú úzko späté s prírodou – lezenie, lyžovanie, turistika.

Vodnár

Vyhľadáva originálne športy, je fajn, ak sú spojené s vodou – surfovanie, jachting. Ale nezľakne sa ani adrenalínu, ako je napríklad parašutizmus.

Ryby

Znamenie je späté najmä s umením, preto sa venuje športom ako tanec, ryby uprednostňujú klasický. Takisto si potrpia na čistú myseľ, preto vyhľadávajú aj jogu, láka ich aj more a najmä potápanie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šport #tím #znamenie #disciplína

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...