Spánkový expert radí: Takto zvládnete únavu v práci či ráno po zobudení

Problémy so spánkom, ale najmä následnou únavou, ktorá nás prenasleduje počas dňa, poznajú mnohí. Ale riešenie je často poriadne náročné.

06.08.2018 15:00
Spánok - práca - únava Foto:
Spánok počas pracovných hodín dokáže zlepšiť výkon aj pozornosť. Ale, samozrejme, nie na laptope či pracovnom stole.
debata

Britský portál Daily Mail sa v tejto súvislosti spojil s uznávaným odborníkom Michaelom Breusom, ktorý sa stará aj o pokojný a výdatný spánok moderátorky a podnikateľky Oprah Winfreyovej. Odtajnil niekoľko trikov, ako odohnať únavu a zvládnuť spánkový deficit. Nie všetky síce môžete vyskúšať, ak pracujete v klasickej osemhodinovej šichte, ale za zmienku určite stoja všetky.

Šálka spánku

Je to pomoc určená najmä tým, ktorí si môžu dovoliť zdriemnuť aj počas dňa. Breus odporúča, aby ste si spravili silné čierne espresso, zaliali ním tri kocky ľadu a rýchlo vypili. Následne si ľahnite a skúste spať 25 minút. Po tomto čase sa budete cítiť výrazne sviežejšie, energickejšie a tiež sústredenejšie.

Slnečná dávka

Ak patríte k tým, ktorých spánok akosi nevie opustiť aj niekoľko desiatok minút po zobudení a cítite sa stále rozospato, skúste to so slnečnou energiou. Stačí 15 minút ranného pobytu na slnku, ktoré zastaví produkciu melatonínu, spánkového hormónu. Budete sa cítiť sviežejšie a prebudení.

Banánový čaj

Tento recept pomáha najmä pri problémoch so zaspatím. Ide o tekutinu, ktorá je bohatá na horčík a má veľmi upokojujúce účinky na svalstvo a telo vo všeobecnosti. Olúpaný banán, ideálne v bio kvalite, povarte štyri minúty vo vriacej vode a následne vypite.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #Telo #únava #spánok #expert

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...