Správa dňa: Tequila je zdravá pre naše kosti!

Tešíte sa celý týždeň na to, ako si v piatok vypijete svoju obľúbenú tequilu? Môžete. Teraz to už totiž môžete ospravedlniť - podľa vedcov je dobrá pre naše kosti.

30.07.2018 14:30
Tequila, alkohol Foto:
Pozor na tequilu, je zradná.
debata (1)

Neskúšajte to doma

Takmer každý z nás už mal nepríjemnú skúsenosť s krutými následkami zradnej tequily. Domnievate sa, že znesiete ešte jeden pohárik a nakoniec putuje všetok alkohol naraz do krvi. Neskúšajte to doma – môžeme odporučiť všetkým, ktorí týmto utrpením zatiaľ nemuseli prejsť.

Nielen opíja

Tequila však nielen opíja (chvalabohu), je dôležitou zložkou pre chutné koktaily, napríklad pre takú margaritu. Pre všetkých milovníkov koktailov je tu dnes dobrá správa. Podľa vedcov je totiž tequila dokonca dobrá pre kosti! Mala by pomôcť pri budovaní kostnej hmoty, domnievajú sa vedci. Sú za to zodpovedné látky rastliny, ktorá sa používa pri jej výrobe – modrá agáva.

Alkohol škodí zdraviu

Výťažok z modrej agávy – nazývaný aj agave tequilana, ktorej tequila vďačí za svoje meno – má zreteľne pomáhať zásobovaním proteínmi pri tvorbe kostí. Zábavné na tom je, že štúdia sa uskutočnila v Mexiku, v krajine, kde je tequila považovaná za národný nápoj. Pozorovania v Centre pre výskum a štúdie v Mexiku ukázali, že určité substancie v tomto alkohole pomáhajú lepšie absorbovať vápnik a horčík. Zlou správou stále ostáva, že alkohol je ešte stále nezdravý.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #kostná hmota #tequila #modrá agáva #tvorba kostí

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...