Tréner celebrít radí, spite a schudnete

Za postavami slávnych hercov, akými sú predstaviteľ Deadpoola Ryan Reynolds, či Wolverina Hugh Jackamn, sa skrýva hviezdne meno Don Saladino.

08.07.2018 12:00
Spánok si môžete uľahčiť a zintenzívniť. Foto:
Sedem hodín spánku každý deň prináša vyrysované svaly a menej podkožného tuku.
debata

Spánok je zázrak

Rešpektovaný osobný fitnes tréner hollywoodskych celebrít radí, ako sa prebojovať k štíhlej postave. Šéf vychytenej posilňovne na Manhattane radí svojim klientom, ktorí túžia mať vyrysované svaly a čo najmenej podkožného tuku, spať aspoň sedem hodín každý deň. „Spánok vplýva na regeneráciu, ovplyvňuje tvorbu hormónov, aby sme mohli aktívne fungovať počas tréningu, vysvetľuje pre magazín menhealth.com dôležitosť nočného odpočinku Saladino. „Pokiaľ spálite kalórie a máte správny odpočinok, zlepší sa vaša energetická hladina. Budete aktívnejší počas celého dňa, pokračuje tréner.

Až 4 a pol kg dolu

Don Saladino tvrdí, že klienti, ktorí si každú noc dopriali k odporúčaným siedmim hodinám spánku hodinu a pol navyše, stratili približne štyri a pol kilogramu bez toho, aby museli tvrdo trénovať. Spánok je podľa neho prvá vec, ktorú je potrebné upraviť v rámci celkovej zmeny životného štýlu, až následne je vhodné zamerať sa na úpravu stravy a tvrdý tréning. „Mnohé slávne osobnosti nemajú osobných kuchárov alebo osobných trénerov. Ak máte dostatok spánku, odstránite stres, cvičíte a zdravo sa stravujete, môžete tiež získať vysnívané telo.“

Stop cukru a bielej múke

Pri úprave výživy odporúča vyhnúť sa rafinovanému cukru, bielej múke a pečivu z tejto múky. Rafinovaný cukor rýchlo zvyšuje hladinu krvného cukru a spôsobuje tiež vyplavovanie stresových hormónov, akým je napríklad kortizol. Vyššie hodnoty kortizolu spôsobujú, že sa telo dostáva do takzvanej katabolickej fázy. Ide o fázu, pre ktorú je na rozdiel od tej anabolickej, typická strata aktívnej telesnej hmoty, svalov. Vytúženú postavu snov zabezpečí podľa neho aj obmedzenie niektorých mliečnych výrobkov, predovšetkým tých s vyšším obsahom tuku. Prísny zákaz však nedáva na všetky mliečne výrobky, grécke jogurty sú pri diéte vhodnou voľbou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #chudnutie #múka #spánok #regenerácia #cukor #osobný tréner

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...