Tieto bylinky si hravo poradia s tukom

Ženšen, šalvia či mäta. Niektoré bylinky nielen príjemne osviežia, ale pomáhajú naštartovať metabolizmus a zbavovať nás nechcených tukových zásob. V kombinácii so športom sa výsledky dosahujú o čosi rýchlejšie.

24.06.2018 08:00
mätový čaj Foto:
Vedecké štúdie dokázali, že mätový čaj dokáže stimulovať produkciu hormónov, ktoré podporujú spaľovanie tukov.
debata

Koreň mladosti v boji s kilami

Čaj alebo prášok zo ženšenu pôsobí na ľudský organizmus stimulačne, zrýchľuje látkovú premenu a znižuje únavu. Telo má vďaka používaniu tejto rastlinky väčší prílev energie, čo výrazne zvyšuje efektivitu každého tréningu.

Pod stratu tuku sa môže svojimi spaľujúcimi účinkami podpísať aj šalvia. Pýši sa populárnymi vlastnosťami, ako sú schopnosť odvodňovať a detoxikovať organizmus. Čaj vyrobený zo šalviových listov poskytne organizmu silný metabolický impulz, vyplaví z tela toxíny a odpadové látky. Chudnutie je vďaka vlastnostiam tejto byliny s výraznou chuťou jednoduchšie.

Osvieži a ničí tuky

Podceňovať netreba ani mätu piepornú. Potláča chuť do jedla a spôsobuje, že máme po dlhšiu dobu pocit zasýtenia. Okrem toho zlepšuje trávenie a podporuje vstrebávanie živín. Vedecké štúdie dokázali, že mätový čaj dokáže stimulovať produkciu hormónov, ktoré podporujú spaľovanie tukov.

Vynikajúcim pomocníkom v boji s tukovými zásobami je nepochybne aj koreň púpavy. Rastlina so silnou horkou chuťou vyniká schopnosťou čistiť organizmus. Chváli sa tiež silnými protizápalovými vlastnosťami, ktoré pomáhajú liečiť rôzne ochorenia, regenerovať telo a udržiavať si stabilnú telesnú hmotnosť. Okrem toho sa púpava vyznačuje silnými odvodňovacími vlastnosťami. Niektorí odborníci tvrdia, že pomáha zvyšovať športovú vytrvalosť.

Zázrak od juhoamerických Indiánov

Nápoj z Yerba Maté, čo sú vlastne vysušené a rozdrvené lístky Cesmíny paraguajskej, obsahuje mateín. Táto zlúčenina sa svojím chemickým zložením nápadne podobá stimulačnému kofeínu. Mateín pomáha zrýchľovať metabolizmus, upravuje energetické hladiny organizmu, tiež vyrovnáva krvný cukor. Kombinácia všetkých týchto faktorov vedie k rýchlejšiemu spaľovaniu tukov. Yerba Maté rovnako zmierňuje túžbu po nezdravých jedlách, spomaľuje proces vyprázdňovania žalúdka, čím zvyšuje pocit sýtosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #bylinky #šalvia #mäta #Yerba maté #metabolizmus tukov #ženšen

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...