Rýchle tipy na ochladenie chodidiel, počas horúčav sa hodia

Počas horúčav sa vám môže zdať, že vaše nohy doslova pália. A častejšie sa objavia aj opuchy.

19.06.2018 15:00
nohy, chodidlá, chôdza naboso Foto:
Chodidlá počas leta? Doprajte im zvýšenú starostlivosť.
debata

Doprajte chodidlám častejšie osvieženie, ak je to možné, osprchujte ich vlažnou vodou – to sa okamžite podpíše na celkovom pocite osvieženia. Následne sa však uistite, že nohy ste si poriadne utreli, inak sa môže medzi prstami vplyvom tepla objaviť pleseň. Na kúpeľ nôh nepoužívajte ľadovú vodu, pretože veľké výkyvy teplôt spôsobia intenzívnejšie potenie organizmu.

Kto by nepoznal počas leta pocit ťažkých nôh… Aj ten môže súvisieť s vysokými teplotami, ktoré môžu stimulovať krvný obeh. Aj preto sa nám zdá, že teplo smeruje priamo do nôh. V tomto prípade pomôže jednoduchý trik – nohy si vyložte vyššie tak často, ako to len ide. Týmto spôsobom znížite aj opuch nôh. Ak máte po ruke napríklad uterák alebo bavlnenú plienku, môžete ich namočiť a priložiť na nohy.

Chladiace gély takisto dokážu byť nápomocné pri ošetrení chodidiel a nôh počas horúčav. Zložky ako mentol, mätový olej či gáfor poskytujú nohám okamžitý pocit sviežosti. Výživné zložky ako alantonín a panthenol sa zasa starajú o hydraráciu pokožky na nohách. Chladivý efekt týchto prípravkov sa ešte znásobí, ak ich necháte pred použitím v chladničke.

Topánky vyrobené z hrubšej kože vymeňte sa pohodlné sandále alebo žabky. Počas horúčav sa skôr vyhnite topánkam na vysokom podpätku, pretože nohy v takejto obuvi rýchlejšie opuchnú – zhorší sa krvný obeh v nohách.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ochladenie #horúčavy #chodidlá

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...