Dovolenka v hotelovom komplexe? Ubráňte sa pred kilami navyše

Oddych je síce príjemný a človek ho potrebuje, ale na dovolenke sa treba aj hýbať! Nezabudnite na to, nájdite si vhodné aktivity.

15.06.2018 11:00
dovolenka, kúpele, bazén, relax, cestovanie,... Foto:
Plávanie je ideálnym dovolenkovým športom.
debata

Objavujte okolie

Z hotelovej izby k bazénu, odtiaľ do plážového baru a späť. Počas dovolenky toho veĺa nenachodíte… Z hotelového komplexu predsa môžete odísť a objavovať aj okolie hotela či čaro blízkeho mestečka. Ignorujte hotelový minibus, radšej sa na prechádzku vyberte pešo. Výťah vymeňte za schody a v bazéne či mori plávajte, pokiaľ vám sily stačia. Nezabudnite – denne urobte aspoň 10 000 krokov, aby ste boli fit. A každá aktivita navyše sa počíta.

Skupinové cvičenie alebo volejbal

V hotelových komplexoch sa o zábavu starajú animátori. Nielen detskí! Nič vám nebráni zacvičiť si s animátorkami ranný pilates, jogu alebo sa nechať zlákať na plážový volejbal. Prečo nie? Medzi dovolenármi sa zabavíte a zároveň spálite kalórie z all-inclusive stravovania.

Rýchlo do vody

Počas dovolenky máme bazén aj more priamo pod nosom, ale mnohí z nás sa vo vode maximálne osviežia alebo si zaskáču vo vlnách. Pritom plávanie je skvelým letným športom, pri ktorom sa dajú spáliť kalórie. Ak chcete vo vode chudnúť, ideálne je plávať vo vode s teplotou 26–27 °C. Veľmi teplá voda totiž spôsobuje rýchlejšie unavenie organizmu, takže človek následne nevládze plávať toľko, koľko by potreboval. Ak chcete chudnúť, plávať by ste mali minimálne 60 minút bez prestávky.

A čo bicykel?

Mnoho hotelov ponúka aj zapožičanie bicykla. Ak zapadá slnko a vzduch sa mierne ochladí, je čas vyraziť na cyklopotulky. Zo sedla bicykla je na pláž či more rovnako krásny pohľad ako keď sa vyberiete pešo, navyše, prebádate omnoho väčšie územie.

Klimatizované fitko

Takmer v každom hoteli sa už nachádza aj fitness-centrum, ktoré ponúka príjemný úkryt pred páliacim slnkom. V horúčavách sa cvičenie neodporúča a tak sa hodinový tréning v klimatizovanej telocvični stáva ideálnym spestrením si celodenného pobytu na lehátku. Následne si môžete vychutnať príjemnú regeneráciu svalov v hotelovom bazéne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hotel #nadváha #kilogramy

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...