Mirka Luberdová: 6 rokov sa stravujem inak a cítim sa skvelo

Šesť rokov sa výživová poradkyňa a slovenská aj európska vicemiss 2003 stravuje s rodinou inak ako bežní konzumenti.

12.06.2018 12:00
NuPPL - Miroslava Luberdová Foto:
Modelka Miroslava Luberdová.
debata

„Mne už nerobí dobre, keď akokoľvek v tomto smere zhreším. Po toľkých rokoch ma to vlastne ani neláka. Mne chutí to, čo varím a navyše, strava robí dobre môjmu telu. Roky ma trápili problémy so žalúdkom, mala som vredy a po každom jedle mi bývalo zle. Takže pociťujem značnú úľavu a cítim sa dobre,“ opisuje.

Má rada pestrofarebnosť ročných období a jej telo sa ich striedaniu prispôsobilo. „V zime zaraďujem hojne do jedálnička strukoviny, pripravujem z nich prívarky či fašírky, takisto často siahnem po kapuste. S pribúdajúcim slnkom už dostávam chuť na čerstvú zeleninu. Keď človek počúva svoje telo, má prirodzene chuť na sezónne potraviny,“ prezrádza.

A aké má tipy na chutné a výživné jedlá? „Je sezóna špargle a ja si zvyknem robiť omeletu z prepeličích vajec so špargľou. Ide o sýte jedlo, ktoré je vhodné aj na obed a navyše je hotové raz-dva. A takisto by som upriamila pozornosť na rebarboru, ktorú dobre poznali naše babičky a často ju používali. Ide o neuveriteľný prírodný antioxidant, vyskúšajte napríklad dezerty z rebarbory, chutia výborne.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #strava #Mirka Luberdová

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...