Trápi vás vnútorný nepokoj? Vyskúšajte tipy na upokojenie

Ako si ukľudniť nervy? Prírodným olejom aj relaxačným cvičením.

08.06.2018 13:00
stres - napätie - nervozita - únava Foto:
Ako sa upokojiť?
debata

Levanduľa na upokojenie

Vôňa levanduľového oleja je upokojujúca, do tela sa dostane prostredníctvom nosových slizníc. Túto silu levanduľového oleja potvrdila aj štúdia, ktorá bola zrealizovaná na Uviverzite v Mníchove a na Univerzite vo Viedni na vzorke 700 pacientov. Nielenže upokojuje nervovú sústavu, ale zároveň pomáha aj k pokojnému spánku.

Život v zdravom rytme

Pravidelný biorytmus má výrazne pozitívny vplvy aj na psychiku človeka. Ak vás často trápi vnútorný nepokoj, naučte svoje telo na pravidelnosť. Zvlášť si ustrážte dobu vstávania a zaspávania, podobne aj príjem jedla. Aj nesprávna strava, množstvo kofeínu, teínu či alkoholu, dokáže mať neblahý vplyv na duševné rozpoloženie a problém s vnútorným nepokojom zhoršuje. Ak máte možnosť, doprajte si napríklad spánok aj poobede. Pozor! Nemal by však trvať dlhšie ako pol hodiny – táto doba je podľa zverejnených štúdiá dostačujúca.

Cvičenie ozdravuje aj psychiku

Šport celkovo spôsobuje príjemný duševný relax a je celkom jedno, pre aký druh sa rozhodnete. Stresové hormóny redukujete, vnútorný nepokoj pominie a po výkone vás opantá príjemná únava. Ak túžite vyslovene po relaxe, vystúšajte jogu, kľudne aj podľa youtube. Existujú zostavy slúžiace práve na psychické upokojenie či relaxačné cvičenia pred spánkom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nepokoj #psychika #upokojenie

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...