Z teba priam srší spokojnosť! Ako to robíš?

Spokojní ľudia dostávajú často otázku: Ako to robíš? Sú šarmantní, usmiati, aktívni - zdajú sa nám akraktívni.

04.06.2018 14:30
úsmev, zuby, žena Foto:
Ste spokojná a je to na vás vidieť!
debata

Pritom nejde o to, aby boli všetci ako z módneho katalógu. Skôr je to o ich vyžarovaní, ktoré obdivujeme. Prečo nás takíto ľudia priťahujú? Čo robia inak, že z nich spokojnosť priam srší?

Sú spokojní s ich životom. Nechcú mať vyšší plat, ani väčší byt, novší model auta… Ich šťastie tkvie v niečom inom. Majú vysporiadané vzťahy s ľuďmi v ich okolí a to je prvým krokom ku šťastiu. Zistili, že veci samé o sebe im tento pocit neprinesú a prestali sa za nimi bezhlavo hnať. Vychutnávajú si proste to, čo majú. Neporovnávajú sa, ani nezávidia. Z ich úst nepočujete: Prečo ona a nie ja…?

Žijú tu a teraz. Iste, každý má nejaké plány, ale spokojní ľudia sa nimi nenechajú prevalcovať. Neberú ich ako niečo, čo sa jednoducho musí udiať, inak sa zrúti svet. Tešia sa z aktuálneho výletu, z príjemného posedenia, z vydarenej prezentácie v práci. Tieto okamihy si zreteľne uvedomujú a vedia ich oceniť. A vďaka nim majú úsmev na perách aj počas pre ostatných celkom bežného pracovného dňa.

Majú aktivity, ktoré ich tešia. Nejde len o šport, hoci o svoje telo sa zospovedne starajú. Sú to koníčky, ktoré robia s radosťou a vychutnávajú si aj spoločnosť ľudí, aká ich pošas toho obklopuje. Nájdu si jednoduho čosi, pri čom sa odreagujú, pozitívne naladia, spoznajú iných podobných ľudí. Vďaka tomu dokážu bojovať so stresom, ktorým sa prevalcovať nedajú.

Starajú sa o svoje zdravie. Kto má zdravie, má všetko vo svojich rukách. A toto heslo si osvojili. Športujú, starajú sa o to, čo majú na tanieri, chodia na preventívne prehliadky, s riešením zdravotných problémov neotáľajú. Aj to im umožňuje byť aktívnymi a vychutnávať si život naplno.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #atraktivita #šarm

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....