Aspoň 20-minútový spánok poobede? V New Yorku to za peniaze ide

New York sa označuje za mesto, ktoré nikdy nespí. Predsa len, ak v ňom pracujete, spánok sa celkom hodí.

30.05.2018 15:00
žena,spánok,odpočinok,relax,sen Foto:
Aspoň chvíľa pokojného oddychu!
debata

Dokonca aj ten poobedný, ktorý dokáže človeka poriadne „nakopnúť“. Trend poobedného spánku sa práve v New Yorku začína rozmáhať. Zatvoriť na 20 minút oči a aspoň trochu sa vyspať môžete v „spánkovej kabínke“.

„Nap York“ otvoril pre túto možnosť svoje brány pred troma mesiacmi v okolí stanice Penn Station. Za 12 dolárov si môžu záujemmcovia dopriať 30 minútový spánok v drevenej kabíne na spanie. „Chceli sme vytvoriť miesto pre všetkých unavených Newyorčanov,“ povedal marketingový riaditeľ Stacy Veloric z „Nap York“ pre businessinsider­.com. Kabínu na spanie si môžete prenajať na ako dlho potrebujete, okrem toho tu môžete relaxovať aj inak, napríklad si môžete zacvičiť jogu či vychutnať v tichom prostredí kávu či snack. Dopyt po popoludňajšom spánku je taký veľký, že autori nápadu už majú v pláte otvoriť 22 pobočiek.

Ako uvádzajú, ich zariadenie navštevujú najmä ľudia pracujúci v okolí a v priemere si v kabíne pospia hodinu. Ako však uvádza Mayo Clinic, ak počas poobedia spíte viac ako 30 minút, je viac ako pravdepodobné, že sa zobudíte viac uvanení, ako keď ste si ľahli. Aktuálne dokáže „Nap York“ ponúknuť krátky spánok tridiatich ľuďom, v zariadení sa extrémne dbá o čistotu.

Ľudia žijúci v New Yorku trpia nedostatkom spánku. Uvádza to štúdia zo Siena College – až polovica Newyorčanov podľa nej spí iba 6 a dokonca menej hodín denne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #New York #spánok

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...