Leto volá po štíhlom brušku. Ako na to?

Desiatky a stovky cvikov na ploché brucho. Nezmysel. Pokiaľ túžime mať bruško s povestnými tehličkami musíme si upraviť stravu.

17.05.2018 15:00
cvičenie, bicykel, fitness, stacionárny... Foto:
Pre chudnutie a štíhle brucho je vhodné zvoliť miernejšie tempo.
debata (2)

Cvičíme a nič?

Zmena životného štýlu dokáže priniesť lepšie výsledky, ako neustále trápenie sa s precvičovaním brušných svalov. Odborníci vravia cvičeniu áno, o to viac sa však prikláňajú k zmene životného štýlu. Zatiaľ čo kedysi panoval v spoločnosti mýtus, že len každodenné cvičenie sedov – ľahov môže zabezpečiť ploché bruško, súčasný trend je iný. Brucho je potrebné precvičovať, nie však každý deň. Cvičíme každý deň nohy, ruky alebo ramená? Určite nie. Tak prečo to potom robiť v prípade posilnenia brušných svalov? Aj tie treba zaťažovať primerane k ostatným svalovým skupinám tela. Samotným posilňovaním brušných svalov sa síce posilňuje a skvalitňuje ich štruktúra, ale tuk na nich nahromadený nedochádza tak ľahko.

Treba začať s rozumom

Základom pre krásny a štíhly pás je to, čo máme na tanieri. Pokiaľ je našim cieľom dosiahnutie ladných kriviek, bez úpravy stravovania tento sen nedosiahneme. Pri zostavovaní jedálnička pre ploché bruško sa najprv z neho vynechávajú nezdravé, kalorické a ťažko stráviteľné potraviny. Zaraďujeme sem vyprážané jedlá, slané zemiakové čipsy, sladkosti a sladené nápoje. Naopak, jedálniček obohacujeme o celozrnné obilniny, chudé mäso z rýb, hydiny či králika. Dopĺňame ho vhodnými porciami surovej a dusenej zeleniny. Ako dezert si môžeme z dôvodu vyššieho obsahu cukru oproti zelenine dopriať aj zopár kusov chutného ovocia, ktoré je zdrojom dôležitých vitamínov, minerálov a stopových prvkov. Netreba zabúdať ani na dostatočný príjem vody a nesladených minerálok.

Vybehajme si štíhly pás

Namiesto neustáleho posilňovania brušných svalov vo fitness centre sa odporúčajú aeróbne aktivity, ako sú beh, plávanie, rýchla chôdza, bicyklovanie a korčuľovanie. Behanie je ideálne v prípadoch pokiaľ netrpíme výraznou nadváhou a obezitou. V opačnom prípade dochádza k výraznému zaťažovaniu kĺbov. Ideálnym sa tak javí rýchla chôdza alebo bicyklovanie na stacionári. Počas športovej aktivity je potrebné dosiahnuť takú tepovú frekvenciu, pri ktorej dochádza k spaľovaniu tukových zásob. Príliš vysoké zaťaženie je vhodné na budovanie kondície. Na chudnutie je vhodné zvoliť miernejšie tempo.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #leto #cvičenie #chudnutie #plavky #stravovanie #ploché brucho

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...