Trénovať bez podprsenky? Nie je to nebezpečné?

Behať alebo posilňovať bez podprsenky môže byť pomerne nepríjemné, no je to skutočne aj nebezpečné?

11.05.2018 09:30
podprsenka Foto:
Pri športe má význam.
debata (3)

Načo slúži podprsenka?

Poznáme to viacerí. Pred prácou si ešte rýchlo skočiť do fitka a na mieste s hrôzou zistiť, že niečo nám chýba. Športová podprsenka. Trénovať bez nej môže byť nepríjemné a bolestivé, už len keď si pomyslíme, že bez nej musíme napríklad nadskakovať alebo behať. Naše prsia pozostávajú najmä z tukových a spojivových tkanív, ako aj z tkanív žliaz. Športové podprsenky a vôbec všetky, slúžia na to, aby prsia držali.

Musím počas tréningu nosiť podprsenku?

Ak si len občas zabudnete doma podprsenku, nič sa nestane. Jeden tréning ešte ovisnuté prsia nespôsobil. Avšak prsné tkanivo sa môže v priebehu času rozťahovať, extrémnej priľnavosti sa pri športe preto treba vyhýbať. Ale ak vám je nepríjemné športovať bez podprsenky, je to jasné znamenie, že si treba špeciálnu športovú podprsenku zaobstarať.

Prechádzka či futbal?

Vo všeobecnosti veľa závisí od toho, aký druh športu pestujete. Prechádzky či rýchla chôdza si nevyžadujú nevyhnutne podprsenku. Avšak tréning s vysokou intenzitou, ako napríklad futbal, tanec alebo hodina boot campu vo fitnesštúdiu už tkanivo prsníka napádajú.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #prsia #tréning #prechádzka #podprsenka #prsné tkanivo

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...