Zbohom hygge, prichádza fínsky životný štýl sisu!

Aj vy ste už hygge, stihli začleniť do svojho každodenného života? (Ide o maličkosti, ktoré spôsobujú, že sa cítite dobre a v pohode). To je smola, pretože prichádza fínsky výraz sisu. Charakterizovať má odvahu, podnikavosť a silu charakteru.

07.05.2018 17:00
meditácia, vizualizácia, relax, Foto:
Aby ste našli svoje vnútorné "sisu", je dôležité tlmiť v sebe hlasy a zvuky. Rozuzliť ich môžete napríklad meditovaním alebo dýchacími cvičeniami.
debata (2)

Konečne ste si zvykli na hygge, spriatelili sa s ním, zariadili ste si v jeho duchu dom, nastavili ste si svoj život tak, aby bol pohodlný a odrazu príde nové škandinávske slovo, ktoré vraví: „Do čerta s útulnosťou! Musíte byť silní a odvážni!“ Ak by sme pridali výraz lagom, mohli by sme argumentovať, že v živote potrebujeme hygge aj sisu, nie príliš veľa, ani príliš málo, ale práve akurát. A potrebujeme aj lagom, pre vnútornú rovnováhu.

Čo je sisu?

Je to fínsky výraz, ktorý sa presne nedá preložiť. Ide o životný štýl a povahové rysy v jednom. Znamená statočnosť, odhodlanie, odolnosť, stoicizmus, vytrvalosť a húževnatosť. Sisu stelesňuje všetky tieto vlastnosti.

Joanna Nylund, autorka knihy Sisu: The Finnish Art OF Courage (Sisu: Fínsky spôsob odvahy) vo svojej knihe priblížila cenné tipy a návrhy:

Buďte vždy pripravení
Ak nás niečo znervózňuje alebo zneisťuje, mali by sme sa na to pripraviť. A to prostredníctvom vedomia, čítania alebo učenia. Môžete sa upokojiť tým, že viete všetko potrebné o tom, čo nastane.

Starajte sa o seba a svoju pohodu
Ak v našom živote nastane stres, zanedbávame seba a svoju pohodu. Občas je dôležité povedať aj nie a dopriať si kvalitný spánok, vyjsť na čerstvý vzduch a vyhradiť si dôležitý čas na obed, večeru.

Buďte opatrnejší, zamerajte sa na seba
Aby ste našli svoje vnútorné „sisu“, je dôležité tlmiť v sebe hlasy a zvuky. Rozuzliť to môžete napríklad meditovaním alebo dýchacími cvičeniami.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Pohoda #odvaha #stres #rovnováha #meditácia #sisu

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...