Božská figúra v 45 rokoch? Toto musela pre ňu urobiť Gwyneth Paltrow

Aj vo veku 45 rokov sa môže pýšiť ukážkovými krivkami. Hollywoodska hviezda Gwyneth Paltrow však priznáva, že jej telo sa po prekročení okrúhleho jubilea zmenilo.

29.04.2018 08:00
debata
Herečka Gwyneth Paltrow (predstaviteľka Pepper... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Gwyneth Paltrow (predstaviteľka Pepper Pottsovej) v kreácii Retrofete. Herečka Gwyneth Paltrow (predstaviteľka Pepper Pottsovej) v kreácii Retrofete.

„Moja úroveň energie, ale aj vzťah s jedlom sa signifikantne zmenili, keď som prekročila 40-ku,“ uviedla ešte minulý rok pre magazín People slávna hollywoodska blondínka. Mama dvoch detí vraj nechápala, prečo je stále taká unavená. „Hovorila som si, veď dobre jem, veľa spím, cvičím – tak čo to je so mnou,“ opísala svoje pocity.

Až na vlastnom tele pochopila, čo to znamená, keď sa metabolizmus vekom spomaľuje. „Kedysi som bola schopná zjesť cheeseburger a hranolky a nič z toho sa na mňa neprilepilo. A po štyridsiatke sa to úplne zmenilo,“ uviedla.

Viedlo to vraj k tomu, že aj ona sama bola nútená zmeniť svoj jedálniček a príjem vitamínov či doplnkov výživy. Na nedávnej premiére filmu Avengers: Nekonečná vojna to predviedla vlastným telom. Vyzerala úžasne. Ak sa však pýtate, čo je za tým, odpoveď vás možno nepoteší. Hollywoodska herečka vyčlenila z jedálnička viacero milovaných dobrôt.

„Keď som bola kedysi unavená poobede, vrhla som sa na praclíky, alebo biele pečivo či bagetu. Pre telesnú energiu to však nie je nič múdre,“ vysvetlila s poukázaním na to, že energia z „bielych cukrov“ pomôže telu len na chvíľku a potom sa opäť ocitá v unavenej fáze. Rovnako vyradila z jedálnička veľkú časť vysmážaných potravín.

„Nikdy sa ho celkom nevzdám, ale už si ho nemôžem dopriať tak ako pred dvadsiatimi rokmi,“ odkázala herečka, ktorá tiež vraj užíva po štyridsiatke vitamíny na pomoc proti únave a vyčerpaniu. Tie nechala vyvinúť tímom odborníkov a predáva ich v rámci svojej vlastnej internetovej platformy Goop.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Gwyneth Paltrow #strava #Telo #únava #zmena #štyridsiatka #vitamín

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...