4 ranné zvyky, vďaka ktorým priberáme

Chce to len iné ranné nastavenie a ručička na vašej váhe sa nebude hýbať smerom nahor.

23.04.2018 13:00
spánok, relax, oddych Foto:
debata

Dlhé vyspávanie

Priveľa spánku je pre naše telo rovnako zlé ako keď je ho málo. Ľudia, ktorí trávia viac ako 10 hodín v posteli, majú v priemere vyššie BMI ako tí, ktorí spia 7 až 9 hodín, uvádza štúdia „PLOS One“. Dospelý človek by mal spať 7 až 8 hodín, vďaka čomu aj metabolizmus funguje optimálne.

Zlé svetlo

Iste, nie je to nič príjemné, ak vám hneď po prebudení do očí zasvieti denné svetlo. Ale pozor! Ak sa ráno chystáte do práce a pripravujete si raňaky v pološere, takisto to má na vašu postavu zlý dopad. Prečo? Pretože denné svetlo nás nielen prebudí, ale tiež vyšle signál telu, aby metabolizmus začal pracovať – tým pádom spaľovanie kalórií prebieha od rána tak, ako má.

Žiadne raňajky

Vynechať raňajky sa nevypláca! Nielen preto, že doobeda nám chýba energia a tým pádom klesá naša schopnosť sústredenia sa. Je to zlé aj pre našu hmotnosť. Podľa odborníkov raňajky by mali obsahovať okolo 600 kcal, aby nám zabezpečili dobrý štart dňa. Jedlo, ktoré prijmeme v dopoludňajších hodinách ovplyvňuje aj metabolizmus počas celého dňa.

Ak si neusteliete posteľ

Znie to zaujímavo, ale podľa prieskumov je toto tvrdenie pravdivé. Ľudia, ktorí si ráno ustelú posteľ, sú disciplinovanejší – a platí to aj o ich stravovacích návykoch. Viac dbajú o to, čo a kedy zjedia, dávajú si pozor na vyskladanie svojej stravy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #spánok #posteľ #metabolizmus #vstávanie

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...

+ Výsledky neoklamete, preto buďte radšej úprimný hneď od začiatku.
Nebojte sa neustále, kazí vám to vykonávať...