Dostaňte viac spokojnosti do života! Zmeňte svoje návyky

Zabudnite na večné porovnávanie sa s inými, namiesto sedenia pred internetom vybehnite na kávu s kamarátkou.

21.04.2018 11:00
sebadôvera, sebaedomie, úsmev Foto:
Ako docieliť spokojnosť v každodennom živote?
debata

Menej internetu

Obklopte sa ľuďmi – skutočnými, nie virtuálnymi. Závislosť od sociálnych sietí vám neprospieva… Stále sledujete, porovnávate sa s inými, zožierajú vás pocity závisti či menejcennosti. Ach, ten dokonalý svet iných… Viete, ako by sa vám uľavilo, keby ste prestali „fungovať“ hodiny na sociálnych sieťach a začali fungovať v realite? Pocity šťastia do dostavia aj po obyčajnej prechádzke v parku či po posedení v kaviarni s kamarátkou.

Viac zmeny

Každodennosť môže pôsobiť ubíjajúco. Hoci nie je zlá ani neznesiteľná, zmenu človek potrebuje, priam po nej túži. Porovnajte to napríklad s vaším obľúbeným jedlom – hoci bryndzové halušky milujete, jesť ich každý deň napriek tomu nechcete… Vzrušenie či zmenu do života vám však nevnesie nik iný, len vy sama – tak sa trocha snažte a buďte aktívnejšia.

Menej pretvárky

Brať na seba rolu, ktorá nám nesedí a je proti našej prirodzenosti, je veľmi únavné. Neustále boje či dokazovanie svojej sily na ktoromkoľvek poli môže byť ubíjajúce, stresujúce a v konečnom dôsledku je vďaka tomu náš život smutnejší. Nebolo by lepšie zachovať si vlastnú tvár a nebojovať proti vlastnej prirodzenosti za cenu, ktorá je v konečnom dôsledku pre nás privysoká…

Viac pohybu

Nie je to banalita! Práve pohyb, šport a aktivita do našich žíl vyplavuje hormóny šťastia. Cítite sa lepšie, plná života a energie. Ak nasadnete na bicykel po pár minútach už nemyslíte na spory, ktoré vás trápili v kancelárii. Dostaňte do svojho každodenného prežívania viac aktivity, určite budete šťastnejšia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #internet #pohyb #aktivita #spokojnosť

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...